BMW

Brottsoffer: Stöldgodset inte kvar i Sverige

Av: 

TT

NYHETER

Internationella stöldligor härjar i Sverige. En som vet är Erik Kihl från Mölndal. För två veckor sedan tog tjuvar den exklusiva ratten på hans nya BMW.

– Ett beställningsjobb, inte avsett för den svenska marknaden. Det är jag säker på, säger han bittert.

Erik Kihl har en BMW från 2016. Just nu går den inte att köra, den saknar ratt. Bilen var parkerad fem meter från Eriks hus. Ändå stal tjuvarna hans exklusiva ratt för drygt två veckor sedan.

– Man blir förbannad. Det känns obehagligt. De är inte lite fräcka, säger han uppgivet.

Flera drabbade samma natt

Och det var inte bara Erik som drabbades. 200 meter längre ner på gatan stod hans brors BMW. Där tog tjuvarna både ratten och navigationsutrustningen.

– Den natten stals flera BMW-rattar i Mölndal och Göteborg. Jag läser på Facebook om andra BMW-ägare som också drabbats, säger Erik Kihl.

Han tror att tjuvarna vet hur det kan hitta ägare, adresser och extrautrusning på bilarna.

– De har koll på vilka bilar och var de står med hjälp av olika register på nätet, säger han.

Stal 500 fälgar

I Kungsbacka ligger Specialfälgar, ett företag som specialiserar sig på fälgar till bilar och lastbilar. De har också drabbats av inbrott av vad de tror är en internationell stöldliga. En helg i slutet på januari knäckte tjuvarna grindarnas låsögla, körde in en lastbil på gården och stal 500 aluminiumfälgar.

– Jag är helt övertygad om att fälgarna inte finns kvar i Sverige, säger William Johansson, en av säljarna på företaget.

– Nu när vi har polisanmält stölden ska det inte gå att sälja grejorna till svenska skrothandlare.

Ute ur landet

Ändå är han tacksam att tjuvarna aldrig var inne i lokalerna.

– Det var skadade fälgar som låg ute på gården som skulle till skroten. De har ett skrotvärde på 40 000 kronor. Efter polisanmälan ska man inte kunna sälja dem i Sverige. Jag tror de är ute ur landet sedan länge, säger William Johansson.

– Det är enerverande att man haft inbrott. De har varit inne och pillat på våra grejor. Det känns inte bra, säger William Johansson.

Samma helg drabbades flera andra företag i samma område i Kungsbacka av liknande inbrott, ett av företagen ligger på samma gata.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

BMW

Kriminella nätverk

Inbrott