Publicerad:
Uppdaterad:

Meteorologens besked: Så blir helgens väder

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Pildammsparken under fredagsmorgonen. Soldyrkare får passa på att njuta under fredagen. ”Sen är det svårare att tajma sol”, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.
Foto: Frida Carlqvist
Pildammsparken under fredagsmorgonen. Soldyrkare får passa på att njuta under fredagen. ”Sen är det svårare att tajma sol”, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

För den som gillar solen får man passa på under fredagen. Då bör man dock hitta lä, för det blir blåsigt.

Under resten av helgen väntar regn och upp till hårda vindar.

– Lågtrycken dominerar, säger meteorolog Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Vill en ha chans till sol i veckoslutet får man passa på under fredagen. Då spricker vädret upp efter en regnig natt. Under fredagen väntas temperaturer på 12 till 13 grader.

– Det kommer vara sol och lite höga slöjmoln, men vindar som är ganska friska, så det kommer kännas ganska blåsigt, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

– Man får försöka på att hitta lite lä under fredag eftermiddag och fånga de solstrålar som kommer där under eftermiddagen, sen är det svårare att tajma sol.

Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten mot lördag väntas regnet komma tillbaka. Resten av helgen både regnigt och blåsigt.

– Regnet håller sig kvar under lördagsdygnet fram till kvällen, då det ser ut att kunna spricka upp en aning. Men temperaturerna under lördagen når inte mycket längre än till 10-11 grader i och med att det är mulet och regn då.

– Temperaturer under söndagen blir tio till tolv grader ungefär och det blir lite blåsigare än det kvar under fredagen, och friska till hårda vindar här under söndagsdygnet, så det kan kännas lite blåsigt då i samband med regn och blåst.

”Lågtrycken dominerar”

Man ska inte hoppas för mycket på att det ska bli sol nästa vecka, berättar Mikael Sjöstrand.

– Lågtrycken dominerar över Centraleuropa och ganska många av de nederbördsområdena drar in över Skåne och Malmö. Så det fortsätter att vara ostadigt, kanske lite sol måndag tisdag, men sen på onsdag torsdag ser det ut som att ett rejält regnväder kommer in.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN