Lastbil har voltat på E18

Publicerad 2021-10-20

En lastbil med släp har voltat av väg E18 strax norr om Köping.

Lastbilen ska ha kört av E18 och ligger på länsväg 609 som passerar under E18 i höjd med Hälltuna.

Två personbilar har även krockat och en ytterliga lastbil höll på att välta på platsen.

– Lastbilen med släp har gått av vägen på en viadukt och har vält ner på underliggande väg, både bil och släp, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC region Mitt.

En större del av vägräcket på sträckan är borta med anledning av olyckan och det råder begränsad, eller obefintlig, framkomlighet på E18 förbi olyckan.

I lastbilen färdades en ensam förare som med ambulans har förts till sjukhus med allvarliga skador.

All tung trafik leds nu om via Sörstafors och förbi Kolbäck vidare på länsväg 558 fram till Köping. Polisen är kvar på platsen och jobbar med att se över trafikläget.

Det kommer vara stopp under en lång tid framöver, säger Magnus Jansson Klarin strax innan klockan 14.00.

– Den ligger på sidan och har tagit med sig hela räcket. Det har läckt diesel och varit lite rasrisk. Räcket ska lagats så det kommer ta tid innan trafiken är igång igen, säger Magnus Jansson Klarin.

Två olyckor till

Vid olycksplatsen ska även fler incidenter inträffat under dagen.

– En ytterligare lastbil höll på att välta när den skulle flytta sig från räddningsfordon och den fastnade vid vägkanten, säger Magnus Jansson Klarin.

– Sedan har två personbilar krockat i kön, initialt har det varit fem personer inblandade i den krocken men det ska inte ha varit i några höga hastigheter, säger Magnus Jansson Klarin.

Genrebild