Norska polisen jagade tjuvar – i lederhosen

Uppdaterad 2015-10-19 | Publicerad 2015-10-17

Den norska polisen gick undercover - och det djupt. När de besökte Oktoberfest i München passade de på att ta fast ficktjuvar - iklädda lederhosen.

För några veckor sedan hölls Tysklands största ölfest i München: Oktoberfest. Oktoberfest arrangerades första gången 1810 och anses vara världens största folkfest.

Fyra poliser från Oslopolisen åkte till München för att gå på ölfestivalen. Då passade de på att jaga ficktjuvar och gick undercover – riktigt djupt. I stället för att ha vanliga norska polisuniformer kom de iklädda det traditionella klädesplagget lederhosen, skriver norska tidningen VG.

Oktoberfest, som lockar miljontals människor från hela världen, är ett ypperligt tillfälle för professionella ficktjuvar att utnyttja besökare som kan hända är något på lyset. Den stora folkmassan är inte heller till deras nackdel.

”Ingen fest utan ölstop”

Tillsammans med poliser från bland annat Schweiz, Spanien och Tyskland deltog norrmännen i ett uppdrag att sätta stopp för ficktjuvarna på ölfestivalen.

Och genom att smälta in i folkmassan lyckades poliserna med flera tillslag.

– Det finns nog inte många andra ställen som man kan gå till jobbet i detta än på Oktoberfest, säger Roar Kvassheim, en av de norska poliserna, till VG.

Förutom lederhosen gick även poliserna - förstås - runt med ölstop.

– Det är knappast Oktoberfest om man inte har ett ölstop i handen, säger Roar Kvassheim till tidningen.

Lederhosen, de karakteristiskt korta, hängselförsedda byxorna, ofta av gris- eller hjorthud, används traditionellt av män i Österrike, Schweiz, Bayern och Slovenien.

Följ ämnen i artikeln