Paul McCartneys ex-fru räddar svenskt vegomärke

Uppdaterad 2019-06-18 | Publicerad 2019-06-11

Det hajpade vegomärket ”Astrid och aporna” gick i graven tidigare i år.

Nu räddas det – av entreprenören och den forna fotomodellen Heather Mills, skriver nyhetssajten Breakit.

Vegotrenden är på snabb frammarsch och allt fler personer söker vegetariska eller veganska alternativ. Ett av bolagen som var tidiga med att rida på den vågen var det svenska vegovarumärket Astrid och aporna, som blivit kända för produkter som ”Göttbullar” och ”Fejkon”. 

Produkterna plockades bland annat in i sortimentet hos matjättar som Ica, Coop och Axfood.

Men allt var inte guld och gröna skogar – och i början av året försattes bolaget i konkurs. Grundaren Dan Montazavi uppgav bland annat att produktionsproblem blev knäcken för bolaget som haft problem med lönsamheten. Produkterna försvann i samma veva från butikshyllorna runt om i landet.

Nu står det klart att Astrid och aporna återuppstår. Varumärket räddas av två nya investerare, där den ena är bolaget Vbites.

Bakom Vbites står entreprenören och den tidigare fotomodellen Heather Mills, som även blivit känd som Beatles-medlemmen Paul McCartneys ex-fru.

– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget att behålla sin starka position på marknaden, säger Heather Mills till Breakit.

Heather Mills är sedan tidigare engagerad i frågor om just djurens rätt samt arbetet mot landminor, sedan hon själv förlorat sitt ena ben i en olycka.

Någon köpesumma har inte kommunicerats.

Läs hela nyheten här.

FLER TECH- OCH EKONOMINYHETER FRÅN BREAKIT

Har hans Tesla rullat längst i Sverige? ”Kört över 100.000 mil om tre år”
Norrlänningarnas succé – kränger burgare för 200 miljoner: ”De säger att det inte håller”
Regissören Josef Fares succé som entreprenör – vinst på 173 miljoner

Följ ämnen i artikeln