Lööf om Engström: ”Har behövt möta min blick”

Adrian Ericson

Publicerad 2022-11-15

I fem dagar har Annie Lööf (C) suttit med under rättegången mot den terroråtalade Theodor Engström.

”Att som målsägande under åtalspunkten förberedelse till mord, sitta mittemot har varit en viktig markering” skriver Annie Lööf.

Rättegången mot Theodor Engström är över och åklagaren yrkar på livstid för mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren och förberedelse till mord mot Annie Lööf.

I ett inlägg på Facebook beskriver hon tiden i rättsalen som påfrestande – men samtidigt ett sätt att bearbeta det som har hänt.

"Att som målsägande under åtalspunkten förberedelse till mord, sitta mittemot har varit en viktig markering. Den tilltalade har behövt möta min blick" skriver Lööf efter fem dagar av förhandlingar i tingsrätten i Visby.

Men det är också en erfarenhet ingen ska behöva gå igenom, skriver Centerledaren.

"Men under dessa dagar har jag främst tänkt på Ing-Marie Wieselgrens familj, nära anhöriga och vänner och känner med dem i deras stora sorg och saknad. Wieselgren var en ledstjärna för en bättre psykiatri med patienten i fokus och hennes gedigna gärning kommer vara betydelsefull framåt. De kommer aldrig få återse sin älskade Ing-Marie och detta faktum gör riktigt ont. All omtanke till er" skriver Lööf.

Avslutningsvis ser Lööf fram emot att åter få fokusera på sin roll som partiledare.

Domen mot Theodor Engström meddelas den 6 december.