Misstänkt knarktält hemma hos journalist

När polisen knackade på öppnade journalisten Josephine Freje dörren.

I hennes och makens bostad hittades en cannabisodling, och mannen har nu åtalats för narkotikabrott.

– Jag känner mig så dum och korkad som inte förstod vad som pågick, säger hon.

Polisen åkte i december förra året hem till parets hem i Göteborg efter ett så kallat orossamtal med en man som var inneboende i parets hem.

När de kom dit betedde sig Frejes make nervöst och poliserna beskriver hur det luktade cannabis i hemmet.

I huset källare hittade polisen ett tält med en cannabisodling i. Nu åtalas mannen och parets inneboende för att ha framställt 355 gram cannabis.

Josephine Freje
Josephine Freje

Skedde bakom låst dörr

Josephine Freje själv är inte misstänkt för något brott och hon säger till Aftonbladet att hon inte kände till cannabisodlingen i källaren men att hon vet att det röktes cannabis i huset.

– Jag känner mig så dum och korkad som inte förstod vad som pågick. När polisen visade mig bilder på odlingen så brast det för mig. Det hade skett utan min vetskap bakom en låst dörr i källaren, säger hon.

Hon har genom sin karriär gjort flera produktioner åt public service och hon har arbetat för flera tidningar och produktionsbolag. Hon jobbar nu även för Hem & Hyra.

– Vi känner till det och har fört samtal med reportern. I dagsläget känner jag förtroende för henne. Vi har gått igenom det hon gjort för oss, och det är inget som ligger nära i bevakningsområde, säger chefredaktören Susanne Skarrie på Hem & Hyra, till Expressen.

Josephine själv säger att hon inte granskade cannabismarknaden under den här tiden.

– Jag kommer inte göra det i framtiden heller. Det blir för nära, säger hon.

Skyller på kronisk huvudvärk

Hennes man säger i förhör att han har kronisk huvudvärk på grund av sjukdomen Hortons, och det var därför han brukade cannabis. Enligt Josephine Freje ska hennes man nu ha fått THC-medicin utskriven av läkaren.

– Han ville inte stödja gängen. Sen är det kanske inte jättesmart att odla hemma i källaren, säger hon.

På måndagen skrev Josephine Freje själv på Twitter att det är hon som är ”SR-reportern”.

Publisert: