Trumps hämndturné är igång: ”Jag kommer vinna 2024”

Publicerad 2021-06-27

WELLINGTON, OHIO. Donald Trump avlossade startskottet för sin comebackturné i natt.
Supportrarna ville veta en enda sak: Ställer han upp i nästa val?
Men Trump fokuserade på gamla motgångar.
– Alla säger att jag ska sluta blicka bakåt, och att jag kommer vinna 2024. Men jag måste se se tillbaka, sa Trump under sitt första massmöte som ex-president.

Till tonerna av ”God bless the USA” klev Trump ut på scenen i nordvästra Ohio inför tusentals jublande fans.
– Fem månader av Biden-administrationen, och allt är redan total katastrof, konstaterade han.
– Jag sa ju det!

För första gången sedan stormningen av Kapitolium den 6:e januari, höll Trump ett kampanjmöte och mötte sina mest hängivna väljare. En del hade till och med campat i sex dagar för att komma närmast scenen.

Massmötet är starten på en slags hämndturné, där Trump sågar republikaner som kritiserat honom, och lyfter fram Trump-lojala kandidater till mellanårsvalet till USA:s kongress 2022.

I Ohio i natt gav han sin välsignelse till tidigare medarbetaren Max Miller, i hopp om att knuffa bort Anthony Gonzales – en av de tio republikaner som röstade för att ställa Trump inför riksrätt efter kongressattacken.

– Han röstade för den illegala häxjakten, sa Trump, och fortsatte:
– En svikare och en fake-republikan.

Svingade vilt

Trump fortsatte svinga vilt mot de han regelmässigt utmålat till fiender: ”fake news, radikala vänstern, big tech-tyrannerna”.
Även kritik av Bidens migrationspolitik blev ett av kvällens stora huvudämnen, till publikens stora förtjusning.

Men Trump kunde inte heller låta bli att tala om konspirationer om påstått valfusk. Än idag vägrar han kasta in handduken, trots att USA:s myndigheter slagit fast att valet 2020 var det säkraste någonsin.

– Det var århundradets brott, sa Trump.
– De gjorde sådant som brukar ske i Nordkorea, men istället skedde det här, på bred front. Vi kommer bevisa det. Vi kommer aldrig sluta slåss för det riktiga resultatet.

Trump avslöjade till och med att han skäms för USA:s Högsta domstol, eftersom de inte ställt sig på hans sida när han utmanat valresultatet juridiskt.

Den tidigare presidenten berättade hans närmaste medarbetare till och med vädjar om han ska sluta vara så fixerad vid valet 2020.

– Alla säger att jag ska sluta blicka bakåt, och att jag kommer vinna 2024. Men jag måste se se tillbaka för att kunna gå framåt, sa Trump.

Saknat Trump

Trump-supportern Cindy Martin, 61, körde i över fem timmar från sitt hem i Michigan – enbart för att få en glimt Trump igen, efter alla månader i radiotystnad.

– Det är fantastiskt. Jag är så glad över att se honom igen. Vårt land håller på att köra i diket, och han måste fixa det, sa hon medan Trump talade bakom podiet.

Cindys säger att hennes hjärta slår snabbare när hon ser Trump. Hon har saknat honom.
– Jag hoppas han säger att han kandiderar igen om fyra år, vi behöver honom verkligen.

Något klart besked om en kandidatur 2024 ville Trump inte ge under natten. Istället fortsatte han dingla med den moroten framför sina supportrar, enbart genom vaga antydningar.

– Vår rörelse är långt ifrån över – fighten har bara börjat.