Aftonbladet Daily

Kvinnor fortsätter att mördas – så vad händer nu?

DAILY Linda Hjertén om uppmärksammade fallen

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

I våras så dödades fem kvinnor på tre veckor i Sverige. Händelserna skakade om hela landet även om mord på kvinnor knappast är något nytt. För fortfarande så dödas cirka 16 kvinnor per år i Sverige, av män som de haft någon form av relation med.

Efter händelserna i våras så lovade politikerna krafttag mot mäns våld mot kvinnor - men trots det så fortsätter kvinnor att dödas.

Under fredagen väcks ett åtal och två domar faller, där kvinnor mördats av en man de hade eller hade haft en relation med.

Vad har hänt de här senaste månaderna? Blev det några riktiga krafttag från politikerna? Kan åtal och domar ha någon form av avskräckande effekt? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Linda Hjertén, krimreporter på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE

Festen kom av sig - smittan ökar i USA

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Jenny Ågren

Våldet mot kvinnor

Brott