Tvååring sköt ihjäl sig själv av misstag

TT-AFP

Publicerad 2021-09-25

En tvåårig pojke i amerikanska Texas råkade skjuta sig själv. Vapnen på bilden hör inte ihop med dödsskjutningen. Arkivbild.

En tvåårig pojke i Texas har avlidit efter att ha råkat skjuta sig själv med en släktings vapen. Den tragiska dödsskjutningen är den senaste i raden av liknande fall i USA.

Pojken hittade vapnet i sin släktings ryggsäck och sköt sig av misstag i huvudet, enligt den lokala polisen i staden Waco. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Efter skjutningen försvann den 21-årige släktingen med vapnet, men återvände senare och är nu gripen misstänkt för bevismanipulering.

Hittills i år har 111 människor dödats av barn som av misstag avfyrat vapen, enligt organisationen Everytown For Gun Safety, som arbetar för hårdare vapenregler i USA. Mellan 2015 och 2020 miste 765 människor sina liv efter att barn hittat vapen, uppger organisationen.

”Varje år får hundratals barn i USA tag i osäkrade, laddade vapen som förvaras i garderober och nattygsbordslådor, i ryggsäckar och handväskor,” skriver organisationen.