Hönsgödsel ska stoppa studenternas fest

TT

Uppdaterad 2020-04-30 | Publicerad 2020-04-29

Stadsparken i Lund spärras av på valborgsmässoafton för att tiotusentals studenter inte ska kunna ha sin traditionella spontanfest under rådande coronapandemi. Kommunen tar nu nästa steg för att göra parken än mer ogästvänlig. Ett ton hönsgödsel ska spridas ut på gräsmattorna, rapporterar Kvällsposten.

– Mot bakgrund av att vi har ett läge där Lund mycket väl kan bli något slags epicentrum för smittspridning under sista april så tycker jag som miljönämndens ordförande att det var ett gott initiativ. Vi får både möjlighet att göda gräsmattorna i parken och samtidigt så kommer det att stinka och då är det kanske inte så trevligt att sitta och dricka öl i parken, säger Gustav Lundblad (KD), ordförande i miljönämnden, till Sydsvenskan.

När kommunen i mitten av april aviserade att stadsparken ska stängslas in uppgav man även att underhållsarbete ska genomföras i parken.

PODD Därför slår coronaviruset hårt mot äldrevården

En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen