Försvunnen man i Blekinge misstänks mördad

Av: TT

Publicerad:
Nya häktningsförhandlingar kommer under torsdagen att hållas i Blekinge tingsrätt med två män, 21 och 22 år gamla. Nu är de även misstänkta för mord. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Nya häktningsförhandlingar kommer under torsdagen att hållas i Blekinge tingsrätt med två män, 21 och 22 år gamla. Nu är de även misstänkta för mord. Arkivbild.

Polis och åklagare tror att den man i Blekinge som varit försvunnen sedan den 25 juli är mördad. De män som redan är häktade för misstänkt människorov begärs nu också häktade som mordmisstänkta.

Under torsdagen kommer nya häktningsförhandlingar med de båda männen, 21 och 22 år gamla, att hållas, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Fjärrstyrda undervattensrobotar har satts in i sökandet efter den försvunne. Det är Kustbevakningen som bistår med räddningsdykare och de speciella undervattensrobotarna, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

De platser på havsbotten som av polisen pekats ut som intressanta finkammas.

– Det är en robot som söker på botten med kamera i stället för att man själv ska dyka. De är effektiva och bra att använda. Då är det ingen risk att någon skadar sig, säger Erik Svensson vid Kustbevakningen till tv-stationen.

Polisen har satt in stora resurser i sökandet efter den försvunne mannen. Bland annat har man bett om uppgifter från alla som befann sig i Karlskrona skärgård söndagen den 26 juli och kan ha gjort observationer till sjöss, även de som inte såg något speciellt anmärkningsvärt.

Polisen har också gått ut med bild på mannen och efterfrågar särskilt tips om en mindre bohusjolle, en knappt sex meter lång båt, som tros ha en avgörande betydelse för utredningen.

De misstänkta nekar till brott.

Publicerad: