”Är rädd att det inte kommer bli ett fredligt maktövertagande”

Publicerad 2020-09-05

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen är aktuell med boken ”Disloyal”.

Cohen hävdar i en intervju med NBC News att hans forne boss ”kommer göra allt för att behålla makten”.

– Till och med starta krig, säger han.

Michael Cohen arbetade för Donald Trump under många år. Han var presidentens personlige advokat och rådgivare. Eller ”fixare”, som han själv kallade sig.

Mannen som stod Donald Trump allra närmast.

Cohen är nu aktuell med boken ”Disloyal” som släpps i USA på tisdag. I en intervju med Lester Holt på NBC News igår berättade han att han är rädd för vad som kommer hända om Donald Trump skulle förlora valet i november.

– Donald Trump kommer att göra vad som helst och allt han kan för att behålla makten. Det inkluderar att manipulera med rösterna, sa han.

Michael Cohen hävdar i en intervju med NBC News att Trump ”kommer göra allt för att behålla makten”.

Michael Cohen hävdar också att Donald Trump kan gå så pass långt att han skulle kunna starta ett krig för att behålla makten.

– En av mina största farhågor är att det inte kommer bli ett fredligt maktskifte 2020, sa han.

Michael Cohen avtjänar just nu ett treårigt fängelsestraff. Han dömdes förra året för ekonomisk brottslighet och för att ha ljugit för Kongressen.

I somras släpptes han ut ur fängelset, på grund av coronakrisen. Han sitter just nu av resten av sitt straff hemma i husarrest.

Cohen arbetade för Trump under många år.

”Fixaren” vände sig mot sin forne boss på ett spektakulärt sätt förra året.

I ett dramatiskt vittnesmål inför en av kongressens kommittéer i Washington kallade han Trump för ”en bedragare” och ”en fuskare”.

Vissa delar av hans vittnesmål i Washington DC var offentligt och sändes på tv.

Boken ”Disloyal” som släpps nästa vecka ska handla om alla de år Michael Cohen arbetade som Donald Trump närmaste man.

Vita huset har tidigare kommenterat Michael Cohens kommande bok och kallat den för ”fanfiktion”.

”Han medger utan omsvep att han ljugit rutinmässigt. Men förväntar sig nu att folk ska tro på honom, så att han kan tjäna pengar på bokförsäljningen”, skrev Vita huset i ett uttalande rörande boken.

Michael Cohens bok släpps snart.

I samband med att boken släpps nästa vecka ska Michael Cohen medverka i Rachel Maddows talkshow på MSNBC.

Under president Donald Trumps mandatperiod har det släppts flera böcker om honom. Tidigare i år kom hans brorsdotter Mary Trumps bok ”Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” ut.

I boken, som till stora delar handlar om presidentens uppväxt och familj, skriver hon bland annat att Trump fuskade med sin examen från universitetet och att han är en narcissist.

Donald Trump kommenterade i efterhand själv boken och hotade med en stämning då Mary Trump, enligt honom, skrivit på ett ”mycket omfattande” tysthetsavtal (”Non disclosure agreement”).

Ett avtal liknande det som porrstjärnan Stormy Daniels också skrev på 2016 – för att inte avslöja att hon haft sex med Donald Trump på ett hotell i Lake Tahoe tio år tidigare.