Rökningsfria hyreskontrakt införs

Poseidon i Göteborg vill få en sundare boendemiljö och slippa dyra saneringar

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett bostadsbolag i Göteborg inför en klausul om rökförbud i nya hyreskontrakt. Arkivbild.
Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix/TT
Ett bostadsbolag i Göteborg inför en klausul om rökförbud i nya hyreskontrakt. Arkivbild.

För att få en sundare boendemiljö och slippa dyra saneringar inför nu bostadsbolaget Poseidon i Göteborg rökningsfria hyreskontrakt.

Bostadsbolaget Poseidon i Göteborg inför en klausul om rökförbud i alla nya hyreskontrakt från den första december. Detta trots att hyresnämnden tidigare slagit fast att rökning i lägenheter ska vara tillåtet i normal omfattning, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi känner att det inte är så konstigt att vilja ha rökfritt boende och jag personligen tror inte att det ligger så många år fram innan vi får det, säger Göran Leander vid Poseidon, till Ekot.

Företaget uppger flera orsaker till rökförbudet, bland annat att ge en sundare boendemiljö och att slippa dyra saneringar av inrökta lägenheter.

Hyresgästföreningen i Göteborg anser att frågan inte är enkel, speciellt när människor med gamla och nya kontrakt bor i samma fastighet.

– Några kommer få röka, några kommer inte få det och det kommer att bli väldigt märkligt, säger Ellinor Rapp, jurist vid Hyresgästföreningen i Göteborg, till Ekot.

Publicerad:

LÄS VIDARE