En död hittad i rasmassorna i Marseille

TT-Reuters-AFP

Publicerad 2018-11-06

Hundar söker efter överlevande i rasmassorna efter de kollapsade byggnaderna i Marseille i södra Frankrike.

Kvarlevorna efter en man har hittats i rasmassorna efter de byggnader som fallit samman i den franska hamnstaden Marseille.

Räddningsarbetare har sökt intensivt i ruinerna och bråten under natten. Mellan fem och åtta personer saknas efter måndagens ras, enligt inrikesminister Christophe Castaner.

Räddningsarbetare söker efter överlevande i rasmassorna efter de kollapsade byggnaderna i Marseille i södra Frankrike.

– Det viktigaste är att rädda liv. När vi började uppröjningsarbetet hittade vi några luftfickor och det betyder att vi fortfarande har hopp om att finna överlevande, säger Castaner som är på plats i staden.

Det är ännu inte fastställt varför de två lägenhetshusen rasade ihop, men de beskrivs som förfallna. Enligt tidigare tagna bilder som visas på Google Maps hade byggnaderna stora tydliga sprickor i sina fasader. Senare på eftermiddagen rasade en tredje intilliggande byggnad.

– Det är de fattigas hem som faller samman, säger den lokala vänsterpolitikern Jean-Luc Melnchon till nyhetssajten France 24.

Myndigheterna i Marseilles drog 2015 i gång ett initiativ för att rusta upp stadskärnan. Men enligt en rapport från 2015 bor 100 000 stadsbor i bostäder som är osäkra eller hälsovådliga.

Minst två personer som gick förbi husen när de föll samman skadades lindrigt. Ett dussintal personer har evakuerats från närliggande hus som en förebyggande åtgärd.

Följ ämnen i artikeln