Avspänt och habilt sommarprat

Publicerad 2015-07-11

Man ska akta sig för att tala om arvsynd.

Men en något vådlig form av humor ligger möjligen i komikern Robin Paulssons släkt.

Kan man skämta om allt? ja, men man får vara beredd att ta konsekvenserna, svarar vår sommarpratare. Ett alternativt svar hade varit: ja, men det är inte alla förunnat att klara av det.

Nio år gammal sätter han och en kompis i gång brandlarmet i skolan. Det är 1 april och smågrabbarna vill vara roliga. De leds i nackskinnet av läraren ut på fotbollsplan ditt de 500 eleverna har evakuerats. Polis och brandkår håller samtal med busfröna.

Lovar att inte spela Orup

På flygplatsen i London försöker Paulssons pappa härma kommissarie Clouseau, komikern Peter Sellers figur, då väskan fastnar i säkerhetskontrollen. "It's a bööömb".

Han grips, förs till polisstationen och ställs nästa dag inför rätta för "bombhot mot det engelska folket och drottningen". Juryn drar dessbättre på smilbandet och dömer honom till lägsta möjliga straff för brottet, hundra pund i böter.

När Paulsson ändå är i gång lovar han sin fru att inte spela Lena Philipssons och Orups "Det gör ont" som lugnande förlossningsmusik om hon blir gravid igen. Låter som ett bra beslut.

Habilt

Vi har, som ni märker, med en professionell komiker att göra. En sommarpratare som varvar episoder från sitt yrkesliv med privata minnen.

Och som tycks distans till framgångarna. Efter tre timmars intervjuer då Paulsson och Sanna Nielsen presenterades som programledare för årets Melodifestival satte han sig i en taxi till Arlanda.

"Äh", sa chauffören och stängde av radion då ett inslag om programledarna påannonserades. "Skönt", tyckte Paulsson.

Bra tempo. Zlatan blir uppringd (eller om det nu är så att vår berättare pratar med den imitation av fotbollsspelaren han själv har använt sig av på scen de senaste tio åren...). Enkelt, avspänt, anständig musik. Habilt. 

Följ ämnen i artikeln