Första utlåtandet: Inga spår av alkohol vid brokraschen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Popgruppen Viola Beach och deras manager dödades i olyckan

1 av 2

Polisen vet ännu inte vad som fick medlemmarna i popgruppen Viola Beach och deras manager att dödskrascha vid motorvägsbron i Södertälje.

Nu har utredarna fått den preliminära obduktionsrapporten.

– Vi har inga analysresultat som visar att föraren skulle ha varit påverkad, säger Lars Berglund, polisens förundersökningsledare.

De fyra medlemmarna i den brittiska popgruppen Viola Beach och deras manager körde ner i Södertälje kanal i samband med en broöppning den 14 februari.

Alla som befann sig i bilen som körde av E4 i Södertälje dog.

Preliminär rapport klar

Polisens utredning om vad som kan ha orsakat olyckan fortgår. Den preliminära obduktionsrapporten, som nu är färdig, har inte gett några utslag när man letat efter alkohol eller droger i förarens kropp.

– Vi har inga analysresultat som visar att föraren skulle ha varit påverkad. I snabbtestet som har gjorts har man inte hittat alkohol, säger Lars Berglund, polisens förundersökningsledare.

Polisen väntar nu på ytterligare analyser för att kunna vara helt säkra. Det är oklart när de resultaten kan komma.

–  I ett senare skede, efter grundligare tester, kan analysen visa någonting annat. Men i nuläget har man inte hittat vare sig alkohol eller droger. Hade man hittat höga halter hade det varit ett annat läge men nu kan vi inte med säkerhet säga att han var påverkad. Det är fortfarande en öppen fråga, säger Berglund.

Föraren var vaken

Däremot kan polisen nu med säkerhet säga att föraren var vaken i samband med olyckan.

– Vi har kunnat se att bilen bromsat innan man kommer fram till bron. Det gör att vi utesluter att föraren somnat. Men vad som faktiskt har hänt är helt oförklarligt. Just nu finns det ingen hypotes, säger Lars Berglund.

SE OCKSÅ

Trafikverkets bilder från broolyckan

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN