Birgitta Ohlsson sjuk i cancer

Berättar i känslosamt inlägg på sina sociala medier

Publicerad 2021-08-06

Förra ministern Birgitta Ohlsson, 46, har bröstcancer.

I ett känslosamt inlägg på sociala medier skriver hon:

– Jag pendlar mellan känslan av att detta bara är en otäck mardröm som någon kommer att väcka mig ur till att faktiskt se mig själv under tidig vår ha genomgått cellgifter, operation och strålning och kunna planera vår flytt till USA.

Den tidigare toppliberalen fick beskedet av läkare för bara ett par veckor sedan. Diagnosen löd bröstcancer med lymfkörtelmetastaser, dottertumörer.

Hon kom snabbt under vård och genomgår nu cellgiftsbehandling.

– Svensk sjukvård – alltifrån husläkare som larmade direkt till att jag redan startat en intensiv cellgiftsbehandling – har varit föredömligt resultatinriktade. Och empatiska. Det är viktigt, skriver Birgitta Ohlsson på Instagram.

Riksdagsledamot i 16 år

Birgitta Ohlsson var riksdagsledamot för Liberalerna under 16 år och har tidigare varit bland annat EU-minister och demokratiminister. Nu jobbar hon på National Democratic Institute och berättar att hon kommer att fortsätta arbeta under behandlingen.

– Mina chefer och allra närmaste medarbetare på NDI är mycket stöttande. Jag kommer att fortsätta arbeta utifrån min förmåga. Att göra meningsfulla insatser för att stötta frihetskämpar världen över är mitt livselixir.

Förre ministern Birgitta Ohlsson skriver i ett inlägg på Instagram att hon har bröstcancer.

I inlägget på sociala medier, intill en bild på en avklippt fläta, skriver hon också:

– @ndidemocracy ordförande Madeleine Albright brukar säga att hon är en ”oroad optimist” om demokratins tillstånd i världen. Jag får överföra detta till min hälsa och försöka att vara optimistisk – om än oroad – även när det känns tungt.

Hennes närmaste har stöttat henne sedan beskedet kom:

– Och ni, den lilla krets av familj, släkt och vänner som vetat, jag är så tacksam över att jag har er mitt i detta, skriver hon följt av ett rött hjärta.

Aftonbladet har ännu inte kunnat nå Birgitta Ohlsson.