Efter stor polisinsats: Inget farligt föremål hittades

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Efter bomskyddets undersökning – inget farligt föremål har hittats.

Polisen beslutar om att häva avspärrningarna och boende i området får återvända hem.

– Man kommer nu börja avrunda på platsen, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Polisen genomförde under söndagsmorgonen en teknisk undersökning i en bostad i Born, Hofors, där en 55-årig man, tidigare anhållen i sin frånvaro, greps under lördagskvällen.

Kort därefter larmade polisen om att det kan finnas ett misstänkt farligt föremål i bostaden. Insatsstyrkan och nationella bombskyddet har under dagen varit på plats och undersökt – men inget farligt föremål kunde hittas.

Poliser på platsen.
Foto: Roger Nilsson
Poliser på platsen.

Ett stort område fick utrymma

I samband med bombteknikernas arbete fick boende inom en radie på 150 meter kring bostaden har evakuerats. Totalt 30-tal fastigheter och ungefär 180 personer var berörda.

– De kan nu återvända till sina bostäder, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen region Mitt.

Under söndagen har flera polispatruller varit på plats i området, som varit avspärrat och dessutom har bevakats med hjälp av drönare.

– Man håller nu på att avsluta insatsen, säger Jansson Klarin.

Skottdrama vid gripande

Bostad som undersökts tillhör mannen som går greps efter att ha varit anhållen i sin frånvaro för hot mot personal på Kronofogden den 21 oktober.

Han förekommer sedan tidigare på en rad punkter i belastningsregistret.

När Kronofogden då skulle verkställa en utmätning av mannens bil blev han aggressiv, backade in sin bil i Kronofogdens bil och hotade en tjänsteman med tillhygge enligt TT.

När polisen skulle gripa mannen i går kväll hotade mannen polisen med ett vapen – varpå polisen avlossade varningsskott.

– Mannen hotade att skjuta polisen om de gick in i bostaden. Man blev tvungen att avväpna personen som nu är frihetsberövad, säger Magnus Jansson Klarin.

Publicerad: