Tjuv slog till när familjen sov – stal bullterrierhundar

Publicerad 2018-10-12

Två hundar blev stulna från en lägenhet i Umeå förra veckan.

Familjen låg och sov när någon tog sig in och stal bullterrierhundarna Wendy och Sanda.

– Det här är den största mardrömmen jag någonsin fått uppleva, säger matte Beatrice Lindberg.

När Beatrice Lindberg, 33, från Ersboda i Umeå vaknade förra fredagen såg hon fram emot att fira hunden Sandas födelsedag. Familjen hade nämligen en tradition att ha kalas för bullterriern varje år.

Men när Beatrice klev upp ur sängen för att gå ut med familjens fyra hundar på morgonen märkte hon att Sanda och ytterligare en hund var borta.

– Man hamnade i chock direkt, säger Beatrice till Aftonbladet.

Hade blivit stulna

Någon hade tagit sig in i lägenheten under natten och stulit de två bullterrierhundarna Wendy och Sanda, skriver SVT Västerbotten.

Förutom hundarna hade även en del verktyg försvunnit från familjens hall.

Händelsen är anmäld och polisen arbetar med ärendet.

– Det är ett ärende vi prioriterar. Det saknas två hundar och vi har en skälig misstänkt för det här. Vi jobbar utifrån det, men ingen är gripen, säger Magnus Eklund, förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten, till SVT.

Utlyser hittelön

För att öka chanserna att återse de fyrbenta vännerna går nu Beatrice även ut med hittelön till den som hjälper henne att återse sina djur. Och för den som vill hålla utkik ska hundarna vara lätta att känna igen.

– Bullterrriers är inte så vanliga i Sverige. Den lilla svartvita har som en blixt på ryggen. Hon är nog den enda som har det tecknet. Och Wendy som är röd och vit är nog en av de få rödvita bullterrierna som finns i Sverige.

Följ ämnen i artikeln