Här tar den blivande prinsen kommandot

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-13

I morgon kan Daniel Westling äntligen få fira med kronprinsessan Victoria

Välkomnar presidenten I sju år har Daniel Westling varit prinsessan Victorias hemlighetsfulle pojkvän. Nu blir det ändring på det. Här tar han emot Sydkoreas president på Solliden och allt tyder på att han äntligen också får vara med och fira Victorias födelsedag i morgon. Foto : PAUL MADEJ/SCANPIX

Här genomför Daniel sitt första kungliga uppdrag efter operationen.

Nu har han börjat sitt jobb som blivande prins.

Allt tyder på att han finns vid Victorias sida i Borgholm i morgon.

Daniel Westling vet hur han ska hålla en låg profil. I sju år har han varit kronprinsessans hemlighetsfulle pojkvän. I sju år har han duckat för firandet i Borgholm. Han har flytt från fotografer och vägrat ge intervjuer.

Efter förlovningen var vi många som hoppades få lära känna honom lite bättre. Daniel ska ju trots allt representera Sverige, företräda var och en av oss.

Förutom en kort skymt av honom vid Victorias namnsdag har det varit tyst. Fram tills nu. Plötsligt är han med när kungen ger audiens till Sydkoreas president på Solliden.

Ska slussas in

Det är ingen slump att Daniels kungliga uppdrag sker just här.

Sverige har aldrig någonsin sett en vanlig kille bli prins. Det ställer höga krav på Daniel. Och på kungen. För att han ska lyckas med sitt uppdrag behöver han kungens hjälp. Det är tydligt att det finns en strategi för hur Daniel ska slussas in sitt jobb.

På Solliden, som är starkt förknippat med kungafamiljens semester, känns lunchen med presidenten mindre formell. Det är en avslappnad familj som vinkar av presidentparet. Daniel lägger till och med en arm om Victoria.

Det är omöjligt för honom att misslyckas.

Såg avslappnad ut

Kungens strategi går ut på att skapa små, men viktiga sammanhang för Daniel. Vid förlovningsmiddagen i februari bestämde han att bara den allra närmaste familjen skulle vara med. Allt för att Daniel och hans familj skulle känna sig bekväma. Vid namnsdagen hade Daniel drottningen som stöd där han stod bakom kronprinsessan på borggården.

Den avslappnade bilden av Daniel vid presidentbesöket i går är ett gott tecken. I morgon firas Victorias födelsedag. Ölänningarna kallar det sin nationaldag och journalister från hela världen är på plats.

I skrivande stund kan hovet fortfarande inte ge besked om Daniel ska fortsätta hålla en låg profil – eller om vi får lära känna honom bättre i morgon kväll.

Aftonbladets
bloggar

ANNONS