Japans ambassadör gör succé på Twitter

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Shigeyu Hiroki har varit Japans ambassadör sedan hösten 2018 – men han är nog mer känd för sitt twittrande. Med sitt ovanligt roliga tilltal lockar han till sig nya följare varje dag.

– Jag vill kommunicera med det svenska folket om saker de kunde relatera till, säger Hiroki i Aftonbladet Morgon.

Japans ambassadör i Sverige är sedan oktober 2018 Shigeyu Hiroki. Under sin tid i landet har han haft möjlighet att resa runt i landet.

Men det som får Japans ambassadör i Sverige att sticka ut från alla andra är hans twittrande, som det svenska folket inte verkar kunna få nog av.

Jag heter Shigeyuki Hiroki och är Japans ambassadör i Sverige. Idag twittrar jag för första gången. Till mina favoritämnen hör fika, Sverige, Japan, sushi, bastu, anime och mycket mer” stod det i ambassadörens allra första inlägg från den 3 maj.

Trots att det var hans allra första inlägg, som dessutom legat ute i en knapp månad, har det fått runt 3 000 gilla-markeringar.

Får fina reaktioner

På sitt Twitterkonto delar han flitigt med sig av sina upplevelser, som när han berättar att han alltid sett pokemonfiguren Pikachu som sin ”son” inför premiären av ”Detective Pikachu” och när han fick träffa Hello Kitty i Stockholm.

– Jag vill kommunicera med det svenska folket om saker de kunde relatera till, säger Hiroki i Aftonbladet Morgon.

Han berättar även om sin vistelse i Sverige och likheter och skillnader mellan länderna.

– Det finns skillnader länderna emellan där vi vill samarbeta med Sverige. Globala problem som miljöfrågan men även jämlikhet, mänskliga rättigheter och handel. Men det finns också likheter – ni tycker exempelvis om att köa och vi i Japan älskar också att stå i kö, säger ambassadören skämtsamt.

Publicerad:

LÄS VIDARE