Trondheim

Farlig dubbelmördare på rymmen i Norge

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Dubbelmördaren Stig Millehaugen, känd som ”Norges farligaste man”, har rymt.

53-åringen dök aldrig upp efter en permission och norsk polis har nu utfärdat rikslarm.

– Samtliga svenska polisregioner har fått information om efterlysningen, säger Kristian Ljungberg på polisens nationella mediecenter.

2012 blev Stig Millehaugen dömd till 21 års förvaring för mord, den norska lagens strängaste straff. Han dömdes för att ha mördat gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed.

Han avtjänar sitt straff på Trondheims fängelse.

Men nu har Millehaugen, som enligt norska TV2 kallats ”Norges farligaste man”, rymt efter en permission.

– Han skulle vara tillbaka klockan 15 men kom inte tillbaka som det var bestämt, säger Egil Gabrielsen, fängelsechef i Trondheim, till VG, och fortsätter:

– Han blev omedelbart efterlyst av polisen.

Dubbelmördaren Stig Millehaugen jagas av norsk polis.
Dubbelmördaren Stig Millehaugen skule ha återvänt till Trondheims fängelse klockan 15 på onsdagseftermiddagen – men han dök inte upp.

Mördade kriminalvårdare

Millehaugen är också dömd för att ha skjutit ihjäl kriminalvårdaren Jon Arild Martinsen i samband med en tidigare rymning. För det mordet blev påföljden 17 år.

Han beskrivs som mycket farlig.

Enligt polisen ska man inte närma sig Millehaugen om man ser honom, utan i stället larma.

– Vi uppmanar allmänheten att kontakta polisen om man ser honom. Och att man inte gör någonting på egen hand, säger Anne Haave, åklagare i Trøndelag polisdistrikt.

Rikslarm

Man har nu utfärdat rikslarm och han är även internationellt efterlyst.

Stig Millehaugen har suttit i fängelse i nästan hela sitt vuxna liv, rapporterar norska medier. Han är bland annat dömd för bilstölder, inbrott och väpnade rån.

I ett pressmeddelande skriver polisen att man använder alla sina resurser för att hitta Millehaugen så fort som möjligt.

Han är 179 centimeter lång och kraftigt byggd.

Svensk polis informerad

Polisen i Sverige är informerad om rymningen i Norge.

– Jag kan bekräfta att norsk polis varit i kontakt med Polismyndigheten i Sverige i ärendet. Samtliga svenska polisregioner har fått information om efterlysningen, säger Kristian Ljungberg, presstalesperson på polisens nationella mediecenter.

Polisens nationella mediecenter skriver också i ett mejl till Aftonbladet att man inte kan ge mer detaljerade uppgifter om ärendet.

”Vi kan inte kommentera några detaljer kring det specifika ärendet, utan hänvisar alla frågor till norsk polis. Men generellt så har svensk polis ett mycket väl fungerande internationellt samarbete med polismyndigheter i andra länder, detta gäller inte minst våra nordiska grannländer”, skriver man.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Stig Millehaugen i lagmannsretten 2012.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Trondheim

Norge