Löfven firade lättade restriktioner med GES-konsert

”Det var en fantastisk kväll”

Uppdaterad 2021-10-01 | Publicerad 2021-09-30

En förväntansfull statsminister inför GES show på Cirkus i Stockholm.

Kultursverige har äntligen öppnat igen.

Under torsdagen var statsminister Stefan Löfven på plats under GES-premiären ”Stanna världen en stund” och njöt av såväl livemusik som bubbel.

– Det här var fem plus!

Det har varit en historisk vecka med tanke på pandemin.

Under onsdagen slopades de kvarvarande pandemirestriktionerna som bland annat innebär att deltagartaken för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort. Dessutom försvann även de kvarvarande restriktionerna för serveringsställen.

Kultursverige har därmed vaknat med bravur. Under onsdagskvällen bjöds en rad celebriteter in till galapremiären av nya ”Bond”-filmen ”No time to die” och under torsdagen var det premiär för GES show ”Stanna världen en stund”, som bygger på Anders Glenmarks, Niklas Strömstedts och Thomas ”Orup” Erikssons största hits.

Löfven: ”Det är glädje”

Bland de inbjudna gästerna märktes inte minst statsminister Stefan Löfven som anlände med hustrun Ulla Löfven till Cirkus i Stockholm. Han var exalterad över det som väntade och var på ett strålande humör när Aftonbladet mötte upp honom i foajén.

Hur känns det att vara här ikväll?

– Det är glädje. Det märker ni nog själva. Jag tror att vi alla längtar efter att insupa kultur i alla dess former igen efter en sådan här lång tid. Jag och Ulla var också på balett på Operan i tisdags, det var en sådan glädje. Alla är normalt sett förväntansfulla inför en konsert, men nu är det något speciellt.

Är det också skönt rent personligen?

– Absolut. Jag märker en rolig sak och det är att alla funderar på hur de ska hälsa på varandra. Om det är handslag eller annat. Vi får söka oss fram. Men man märker hur djupa spår det här ändå har satt.

Vad anser statsministern om GES som ska uppträda ikväll?

– De är jättestora och har så varit under lång tid. De levererar alla var för sig, men också tillsammans. Det här kommer bli en höjdare.

Björn Ulvaeus och hustrun Lena Ulvaeus umgicks med makarna Löfven under kvällen.

Satt i privat bås med Björn Ulvaeus

Har du någon favorit bland deras låtar?

– Jag kan inte alla låtar vid namn. Men var för sig har de alla gjort så mycket. Jag kan inte peka ut någon. Men de har ju alla tre gjort en låt som alla kommer ihåg.

Om du syftar på ”När vi gräver guld i USA” får vi hoppas att det blir ett extranummer.

– Ja precis, jag skulle tro det. Vi hoppas på det. Niklas har gjort så mycket fina låtar, Glenmark-familjen är ju musikaliska genier och jag minns också när Orup uppträdde ute på Djurgården för säkert 30 år sedan. Det var helt suveränt och det är storheter vi kommer få se nu.

Under såväl vimlet som konserten var statsministern på ett strålande humör och klappade glatt med i alla låtar och njöt dessutom av ett glas bubbel.

Innan Stefan Löfven och Ulla Löfven lämnade Cirkus fick Aftonbladet en bild på dem med Abba-aktuella Björn Ulvaeus och hustrun Lena Ulvaeus. De satt även tillsammans under kvällen i ett privat bås.

Stefan Löven var mycket belåten med aftonen.

– Det var en fantastisk kväll. Den får fem plus.

Arkivbild från GES uppträdande på Dalhalla i Rättvik 2017.