Uppgifter: En gripen för mordet på tolvåring

TT

Publicerad 2021-12-07

Det var i augusti 2020 som den tolvåriga flickan sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka. Arkivbild.

En man har gripits misstänkt för mordet på den tolvåriga flickan i Botkyrka söder om Stockholm förra sommaren, enligt uppgifter till Aftonbladet. Gripandet ska ha skett tidigt i morse på en adress i Stockholmsområdet.

Åklagarna i fallet vill inte bekräfta vare sig gripandet eller kopplingen till dödsskjutningen.

– Jag vill inte uttala mig, varken bekräfta eller dementera. Det är en intensiv utredningsfas, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till tidningen.

”Vidtagit åtgärder”

Polisen bekräftar för TT att man haft en insats i Stockholm under morgonen men vill inte kommentera ärendet närmare.

– - Jag kan bekräfta att vi vidtagit åtgärder i en äldre förundersökning i morse i Årsta. Vad den förundersökningen rör och vad åtgärderna resulterade i omfattas i nuläget av förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

TT har även varit i kontakt med polisens utredningsledare Lukas Molander, som inte vill uttala sig.

I det mål hos Södertörns tingsrätt som rör mordutredningen framgår dock att åklagare under tisdagen begärt att ännu en misstänkt person ska få en försvarare utsedd. Personen ska anhållits i sin frånvaro den 2 december och gripits på tisdagsmorgonen klockan sju. Förhör med den misstänkte är planerat att hållas under onsdagen, enligt handlingarna.

Sedan tidigare sitter flera personer häktade för inblandning i fallet, majoriteten av dem är misstänkta för mord.

Gömmer sig

Tre av de mordmisstänkta är häktade i sin utevaro och lades för en tid sedan upp på Europols lista över Europas mest eftersökta personer. De tros gömma sig i Turkiet.

Flickan dödades vid en skottlossning den 2 augusti 2020. Flera skott avlossades från en passerande bil vid en parkering vid en snabbmatsrestaurang. Flickan, som var ute med sin hund, träffades av skott och avled senare.

Enligt polisen var flickan inte måltavla för skjutningen.

Tidigare har åklagaren uppgett att ett åtal om mordet kan komma tidigast nästa år.

ANNONS