Brexitsamtalen har kollapsat

Av: Josefin Silverberg, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Theresa May.

Brexitsamtalen mellan Theresa May och Labourledaren Jeremy Corbyn har kollapsat. Det uppger Sky News.

LÄS VIDARE

Partiledaren för Labour uppger att förhandlingarna har ”gått så långt som de kan” men att de har varit oförmogna att nå en kompromiss, uppger Sky News.

I ett brev till May skriver Labourledaren Jeremy Corbyn att samtalen har "nått vägs ände" och att han inte har förtroende för att den konservativa regeringen kan kunna säkra ett avtal som de både eventuellt skulle ha slutit, på grund av premiärministerns eroderade auktoritet.

En framstående labourparlamentariker bedömer att en ny folkomröstning därmed rycker närmare.

– Om inte samtalen leder någonstans så är det, som jag ser det, den enda slutsatsen man kan dra, sade den mäktige labourledamoten Hilary Benn till BBC timmarna innan beskedet kom att Corbyn skrivit ett brev till May.

– Det finns bara två sätt att komma ur brexitkrisen. Det ena är att parlamentet accepterar ett avtal eller så vänder vi oss åter till det brittiska folket och ber dem att välja igen, fortsätter han.

May meddelade den 2 april att hon skulle inleda samtal med Labour, men de båda partierna har inte lyckats komma överens om ett brexitavtal som skulle kunna antas i parlamentet.

Det är snart tre år sedan som en majoritet av britterna i en folkomröstning röstade för brexit, det vill säga att lämna EU.

Publicerad: