Inbrott på Uppsalaskola

Publicerad 2020-05-04

Städpersonalen möttes av glassplitter och uppbrutna dörrar.

Under måndagsmorgonen upptäcktes ett inbrott på Ramsta skola.

Flera ipads och datorer har stulits och ett av skolans fönster står öppna.

– Det är ju självklart jättetråkigt, det blir mycket extra arbete med försvunna saker. Sen är det ju redan ett ansträngt läge i och med coronapandemin, säger Lena Holmberg.

På morgonen upptäcker skolpersonal i Ramstalund att det varit inbrott i skolan. Enligt Daniel Wikdahl hos Uppsalapolisen är det är oklart hur tjuvarna tagit sig in, och när.

– Det är personal på morgonen som upptäcker att det varit inbrott, så när det skett är svårt att säga.

Hur stort är stöldbytet?

– Det verkar vara rejält många Ipads. Anmälaren pratar om att det ska vara två vagnar. Uppskattningsvis 30–40 stycken säger, Daniel Wikdahl.

Under måndagsmorgonen har polisen varit på plats för att säkra spår och upprätta en anmälan om stöld genom inbrott.

Fick flytta eleverna

Skolans rektor Lena Holmberg bekräftar att det är Ramsta skola som har utsatts för inbrottet. Hon säger att det är stökigt på platsen och att eleverna kommer att få vara i andra lokaler tills dess att städning kan göras.

– Vi har provisoriskt flytta om elever till andra utrymmen. De som varit inne i skolan har krossat ett antal rutor så så det är framförallt glassplitter som ska tas bort

Lena Holmberg berättar att det var städpersonalen som tidigt under morgonen upptäckte inbrottet. Tjuvarna har brutit upp dörrar och fönster till en olarmad del av skolan och på så sätt kunnat komma åt elevernas Ipads. Rektorn tror att det skett under söndagen då en granne säger sig hört ett larm, förmodligen från då tjuvarna försökt ta sig in i en av skolans larmade delar.

– Det är ju självklart jättetråkigt, det blir mycket extra arbete med försvunna saker. Sen är det ju redan ett ansträngt läge i och med coronapandemin, säger Lena Holmberg.

Prognosen är att skolans elever ska vara tillbaka i sina klassrum under tisdagen.

Följ ämnen i artikeln