Gör sig av med Paolos glass – pengarna går till hjälporganisation

Ica-handlarna ville inte kasta varorna

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Kunderna kan ”köpa” glassen – om de skänker pengar till Talita.
Foto: Ica Nära Ljung
Kunderna kan ”köpa” glassen – om de skänker pengar till Talita.

Flera butiker har tagit kraftigt avstånd från Paolo Roberto och slutat sälja hans varor. På Ica Nära Ljung gör man sig av med de sista glasspaketen av märket ”Paolos” – och alla pengar går till organisationen Talita som hjälper kvinnor ut ur prostitution.

Efter att entreprenören Paolo Roberto gripits för, och erkänt, sexköp har många butiker slutat sälja varor från märket ”Paolos”. Ica Nära Ljung i Herrljunga kommun ville bli av med glassen men vill, av klimatskäl, inte kasta den. Och de vill inte heller sälja den.

– Det är tragiskt hela situationen och vi förstår att det drabbar företaget ”Paolos”, men det är en risk man tar som företagare. Detta är konsekvensen, säger Ica-handlaren Christian Palmén som driver butiken tillsammans med Marie Larsson.

Foto: Ica Nära Ljung
Ica-handlarna Christian Palmén och Marie Larsson.

Pengarna går till hjälporganisation

Nu kan butikens kunder få glassen – i utbyte mot att skänka 50 kronor per förpackning till Talita. Det är en ideell organisation som hjälper kvinnor ut ur prostitution.

– Nu är det bara två paket kvar och många har swishat till Talita utan att vilja ha glassen. Kunderna gör en insats, säger Marie Larsson.

Initiativet har engagerat. Men som så mycket annat har det stött på viss skepsis. Vissa har blivit provocerade av butikens inlägg på Facebook där de berättat om ”utförsäljningen”.

– Det är tragiskt. Det är en fråga som inte ens behöver diskuteras. Det är bara att konstatera att det Paolo Roberto har gjort är fel, säger Christian Palmén.

Nu hoppas de att fler butikshandlare gör samma sak.

– Man har inget förtroende för Paolo Roberto längre, säger Marie Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE