Kroniskt sjuka Agnes, 85, får bo kvar

Av: Claes Olsson, Hanna Olsson Berg, Malin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Agnes, 85, får bo kvar.
Foto: GUSTAF GÖRFELT/HEM&HYRA
Agnes, 85, får bo kvar.

NYHETER

Agnes Fröberg, 85, skulle vräkas från sin lägenhet i Majorna i Göteborg imorgon. Men nu har hyresvärden ändrat sig och river upp beslutet.

– Det känns helt fantastiskt, säger Agnes Fröberg.

Agnes Fröberg, 85, har bott i sin hyreslägenhet i Majorna i Göteborg i 28 år. Torsdagen såg ut att bli hennes sista dag i lägenheten. Men nu ändrar sig hyresvärden.

– Det vore ledsamt om polisen skulle komma dit och bära ut en pensionär, säger bostadsbolagets vd till Göteborgs-Posten.

För stökigt i bostaden

Anledningen till vräkningen var att fastighetsbolaget, Legato Konsult, menade att lägenheten var vanvårdad. Hovrätten höll med: bostaden ska ha varit för stökig.

Innan det nya beslutet var Agnes oroad för framtiden.

– Jag har ingen bra plan för vad jag kan göra. Jag har många vänner som jag skulle kunna bo hos men det känns väldigt oartigt att tränga sig på hemma hos dem på det här viset i coronatider. Ska jag utsättas för viruset eller ska jag utsätta någon annan för det, sa Agnes Fröberg tidigare till Aftonbladet.

Men nu slipper hon alltså bli hemlös, och får bo kvar i sin lägenhet i Majorna.

– Det känns helt underbart, nu kan man andas lättare, säger Agnes Fröberg.

Vänner och bekanta har hjälpt henne att dela sin historia. Och till dem känner hon en enorm tacksamhet.

– Jag har en vän som alltid trott på högre makter, och han har bett för mig. Nu måste jag erkänna att jag själv börjar tro att det finns någon som velat hjälpa mig i det här. Jag är så tacksam, säger Agnes Fröberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE