Hunter Biden: ”Jag har agerat omdömeslöst”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Hunter Biden, son till toppdemokraten Joe Biden, bryter tystnaden om sitt jobb i det ukrainska gasföretaget Burisma.

Detta bara timmar innan demokraternas debatt om vem som ska bli partiets nästa presidentkandidat.

– Jag har agerat omdömeslöst, men har inte gjort något fel alls, säger Hunter Biden, rapporterar The Guardian.

Hunter Biden står i centrum i riksrättsprocessen mot president Donald Trump. Enligt en anonym visselblåsare ska presidenten ha försökt att tvinga Ukrainas president att utreda Bidens anställning i det ukrainska gasföretaget Burisma.

Vita huset hyser misstankar om att Joe Biden, demokraternas toppkandidat inför det stundande presidentvalet, i sin tur fått en ukrainsk åklagare sparkad 2016 sedan denne försökt att utreda Hunter Bidens roll inom företaget.

Trumps agerande ses av kritikerna som ett led i presidentens valkampanj för att smutskasta demokraternas kandidat Joe Biden. Inte minst då flera Ukrainska statsanställda sagt att det inte finns några bevis för att Hunter Biden ska gjort något olagligt under sin tid på företaget.

1 av 2 | Foto: Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN
Hunter Biden.

Biden bryter tystnaden

På måndagen gick Hunter Biden, efter flera veckors lång tystnad, ut med sin syn på Vita husets anklagelser. Enligt honom var det, med facit i hand, fel att ta ett betalt jobb i Ukraina.

– Med tanke på allt som hänt så har jag agerat omdömeslöst. Jag vet att jag inte har gjort någonting fel, men det var fel av mig att låta mig hamna mitt i vad som senare visat sig vara ett träsk, säger Hunter Biden, enligt The Guardian.

Uttalandet fick Donald Trump att reagera ilsket på Twitter.

”Hunter Biden var riktigt dålig på Good Morning America. Nu har sömniga Joe Biden ordentliga problem.” skriver presidenten.

PODD Därför kan Donald Trump ställas inför riksrätt – och det innebär det

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om de senaste turerna kring USA:s president Donald Trump.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE