Dödshotade sambon och styvson med kniv

Publicerad 2020-04-06

Fängelse väntar nu för mannen.

Ett bråk i hemmet slutade med att mannen drog fram en kniv.

Därefter dödshotade han sin sambo och tryckte kniven mot hennes son.

Malmö tingsrätt har nu dömt mannen till fängelse.

Det var i februari som en man i 55-årsåldern hamnade i bråk med sin styvson. Hans mamma ryckte då in, knuffade ner sin sambo och ringde till polisen.

Mannen lyckades dock slå bort telefonen och letade fram en kniv. Samtidigt sa att han skulle ta livet av sig själv. När kvinnan blockerade mannens väg till knivarna svarade han med att ta stryptag om henne, varpå hennes son tacklade undan sin styvfar.

Efter det reste sig mannen än en gång upp, fick tag i en kniv och sa att han först skulle döda sin sambo och därefter sig själv. Han vände sig sedan till sin styvson, tryckte kniven mot hans mage och förklarade att han skulle döda honom först.

Nekar till brotten

Än en gång knuffades mannen bort av sin sambo. När polisen sedan ringde upp på kvinnans telefon försvann mannen från bostaden.

Moderns och sonens version stämmer till stor del överens, men mannen hävdar i sin tur att det förvisso utspelat sig ett bråk men förnekar att han tagit stryptag om kvinnan och knivhotat dem bägge. Han hävdar att han enbart riktat kniven mot sig själv och sagt att han ska ta livet av sig.

En videoinspelning från sonen har dock bekräftat att dödshot uttalats. Fotografier har också visat att kvinnan haft rodnader på halsen samt att hennes son haft ett stickmärke på magen.

Fängelsestraff väntar

Malmö tingsrätt menar att det inte finns någon anledning till att betvivla uppgifterna från modern och sonen. Det starka stödet från resten av utredningen och den bevisning som finns gör att tingsrätten finner gärningarna stärkta.

Tingsrätten har därför dömt mannen till tio månaders fängelse för misshandel och två fall av grovt olaga hot. Han ska dessutom betala skadestånd på strax över 30 000 kronor.

Följ ämnen i artikeln