Fyra döda när flygplan krockade i luften

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ANDY BUCHANAN/AP/TT
Ett Beechcraftplan var inblandat i olyckan, dock inte just detta exemplar. Arkivbild.

Fyra personer har omkommit i en krock mellan två små flygplan vid Mangalore norr om Melbourne i Australien.

I åtminstone ett av planen satt en pilotelev.

Ett av planen hade lyft från ett flygfält i Mangalore bara tre minuter före olyckan som inträffade strax före lunch lokal tid. Ombord fanns en pilotelev och en instruktör. Det andra planet, som även det kan ha haft en pilotelev ombord, hade lyft från en annan flygplats, rapporterar ABC News.

– Vi är inte säkra på varför båda planen var i samma bana eller varför de var i området, men tyvärr krockade de i luften, säger Peter Koger vid polisen.

– Det har pratats om moln och det är möjligt att de inte såg varandra.

Ett av planen kraschade direkt efter krocken medan det andra flög vidare en stund innan det kraschade. På flygbilder från olycksplatsen syns vraket av det ena planet i en glänta, medan det andra ligger i ett skogsområde i närheten.

Det ena flygplanet var av typen Piper Seminole och den andra en Beechcraft Travel Air, enligt en talesperson för flygsäkerhetsmyndigheten Casa. Båda planen hade tillstånd att flyga nära Mangalore-flygplatsen, som är populär bland fritidsflygare.

– Man övar på manövrer häromkring hela tiden, men jag tyckte att planet såg ut att flyga lite lägre än normalt, säger Joanne Dwyer, som blev vittne till olyckan, till tidningen The Age.

Polisen utreder orsaken till händelsen tillsammans med utredare från Melbourne, Sydney och Brisbane.

Publicerad:

LÄS VIDARE