Inbrott på Uppsalaskola

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under morgonen får Uppsalapolisen larm om ett inbrott på Johannesbäcksskolan i Sala backe.

Städare hade under morgonen upptäckt sönderslagna rutor och krossade datorer.

– Det är tillrört där inne och polisen är på väg. Det ser ut som att man varit på datorer i en datorsal, säger Johan Näslund, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

”Krossat glas och datorer på golvet”

Skolans rektor Gunilla Nauwerck är, när Aftonbladet når henne strax före klockan 07, precis på väg till skolan.

– Det stämmer att det varit inbrott. Jag är på väg dit just nu. Det var städarna som ringde här på morgonen och berättade att det låg krossat glas mellan korridorerna och att datorer var slängda på golvet inne i datorsalen.

Vid 08.00 meddelar skolans rektor Gunilla Nauwerck att det inte verkar vara någonting stulet. Dock har en omfattande skadegörelse skett.

– Polisen är här nu och och håller på att gå igenom skolan. Det är väldigt många krossade rutor och de har tagit sig in i biträdande rektors rum.

Påverkar det här skolans möjlighet att ha elever på plats?

– Det är bara fritids som är öppet nu under lovet och då kommer vi kunna dela av så de barnen är där det inte skett någon åverkan, säger Gunilla Nauwerck.

Polisen lugnade barnen

Huruvida det kommer att vara möjligt för polisen att säkra några spår genom en teknisk undersökning på platsen är oklart då det är så många som rör sig i skolans lokaler. Polisen har däremot träffat flera elever för att försäkra dem om att de är trygga.

– Det var några barn som undrade om det fanns tjuvar kvar i skolan, så det var jätteskönt att polisen kunde prata med barnen. Nu ska vi göra det så fint vi kan här så vi kan ta emot elever som vanligt på måndag, säger rektor Gunilla Nauwerck.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN