Skolinspektionen utreder Jensens grundskola

TT

Publicerad 2020-10-26

Jensens grundskola i Göteborg utreds av Skolinspektionen.

Flera vårdnadshavare har framfört kritik till Göteborgs grundskoleförvaltning, bland annat sedan skolans rektor i ett brev skrivit att Jensen inte är en skola "för alla".

Det är sammanlagt fem vårdnadshavare som hört av sig till kommunen som i sin tur fört ärendet vidare. Rektorn har senare beklagat formuleringarna och sagt att de var klumpiga och lätta att missförstå. Fem klagomål motsvarar en tredjedel av alla de klagomål som kommit in mot friskolor i kommunen under året.

Kritiken mot skolan handlar inte bara om rektorns brev. I mejl till kommunen, som Läraren.se tagit del av, skriver vårdnadshavare att barn upplevt att rektorn valt ut dem och markerat att de inte var önskvärda, samt att undervisningen anpassats efter de elever som har lättast för sig.

Mats Rosén, skolchef på Jensen Education, ser det som fullt naturligt att Skolinspektionen utför en tillsyn av skolan.

– Utifrån den mediebevakning som blivit och att ett par föräldrar har haft åsikter så skulle det nästan vara fel från Skolinspektions sida att inte göra en granskning, säger han till Göteborgs–Posten .

– Det kan vara småsaker som man hittar vid en riktad tillsyn, men på det stora hela har det varit bra och vi är inte oroliga.

Enligt Skolinspektionen kan det dröja innan ett beslut kommer.