22-åring häktas i mål om mord på tolvåring

TT

Publicerad 2020-11-27

Blommor och nallar vid platsen där en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka. Arkivbild.

En 22-årig man häktades under fredagen misstänkt för grovt skyddande av brottsling i fallet med dödsskjutningen av en tolvårig flicka i Botkyrka i somras.

Polisen hoppas att mannen kan leda dem vidare i utredningen.

Mannen greps i tisdags i Stockholmsområdet efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

Han begärdes häktad under torsdagen och på fredagen beslutade Södertörns tingsrätt att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott.

Den tolvåriga flickan dog efter att ha blivit skjuten vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm, natten till den 2 augusti. Skotten ska ha avlossats från en förbipasserande bil.

Den man som nu häktas för skyddande av brottsling ska ha begått brottet den 5 augusti, enligt åklagarens häktningsframställan.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Närmare 500 polisförhör har genomförts i utredningen.

– Vi har god förhoppning om att det den här mannen kan berätta kan göra att utredningen tar ytterligare ett kliv framåt, sade Åsa Hansson, gruppchef på grova brott i polisområde Stockholm syd, till TT i samband med gripandet.

Den häktade mannen förnekar brott.