Nya bilder visar sista spåret efter försvunne Deniz

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Nya spår har dykt upp efter Deniz Arda.

Dagen innan elitsoldaten försvann spårlöst handlade han i en Ica-butik i södra Stockholm.

Det visar helt nya övervakningsfilmer som publiceras i kvällens ”Efterlyst” på TV3.

Deniz Arda på Ica Liljeholmen.
Foto: Skärmdump/Polisen/TV3 Efterlyst
Deniz Arda på Ica Liljeholmen.

Yrkesmilitären Deniz Arda, 31, har varit försvunnen sedan 13 november förra året. Hans försvinnande har väckt stort engagemang, lett till enorma sökinsatser och en polisutredning som fortfarande pågår.

Övervakningsbilder har visat att Deniz Ardas besökte gymmet Sats, på Kocksgatan på Södermalm, dagen innan han försvann.

Det har varit de sista kända bilderna av elitsoldaten – fram tills nu.

En och en halv timme efter besöket på Sats handlade han på Ica Liljeholmen i södra Stockolm. Det visar nya övervakningsfilmer som publiceras i kvällens ”Efterlyst”.

På bilderna syns Deniz Arda lägga upp varor på kassabandet. Polisen har inte gått ut med vad han köpte.

Polisen: Mysterium

Vid 17.30-tiden dagen därpå skrev Deniz Arda i en chatt-konversation med några vänner att han skulle ut på en lång löprunda. Men där tar spåren slut.

Polisen har kartlagt dagarna innan Deniz Arda försvann.

– Han gör inget som sticker ut från hans vardagliga rutiner. Han tränar, han handlar mat, han träffar vänner. När det blir en förundersökning och en såhär stor arbetsgrupp med många specialistkompetenser vänder man på alla stenar. Men i det här fallet har det varit lite mysterium vad som faktiskt har hänt, säger Stefan Hammarroth vid grova brott i Stockholm city till ”Efterlyst”.

Trappat ner utredningen

Polisen har även sökt igenom Deniz Ardas dator och telefon. Många förhör har hållits med vänner och släktingar. Missing People och hundratals andra frivilliga har gjort omfattande sökinsatser längs Sörmlandsleden, där Deniz brukade springa.

Polisen inledde en förundersökning om människorov kort efter försvinnandet. Men de har inte kommit närmare ett svar – och nu har utredningen trappats ner.

Det kan hända att arbetet trappas upp igen, om polisen får in nya tips.

– Utredningen är inte nedlagt. Det är bra om det kommer in fler tips. Men som läget är nu har vi inga nya uppslag, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Deniz bror Imren Arda har sökt efter sin bror ända sedan han försvann. Ännu har han han inte tappat hoppet om att Deniz ska hittas vid liv.

– Ibland sitter man och fantiserar om att jag får ett vykort i framtiden där det står ”jag är okej” eller ”jag mår bra”, säger Imren Arda i ”Efterlyst”.

Publicerad:

LÄS VIDARE