Misstänkt våldtäktsman identifierad efter polisens vädjan om hjälp

Uppdaterad 2022-06-16 | Publicerad 2022-06-15

Efter att våldtäktsutredningen kört fast vände sig polisen till allmänheten för att få hjälp att identifiera en misstänkt man som fastnat på bild.

– Det här är ett sista försök att få den här gärningsmannen identifierad, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En dag senare meddelar polisen att mannen har identifieras.

Brottet begås klockan 19.40 den 28 februari vid Spelmanshöjden i närheten av tunnelbanestationen Hallonbergen i Sundbybergs kommun.

En gärningsman ger sig på en kvinna i 35-årsåldern.

– Han närmar sig henne bakifrån utomhus och genomför sedan handlingar som enligt oss är att betrakta som våldtäkt, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Men ett vittne upptäcker den pågående brottet och går emellan.

– Ytterligare ett vittne försöker att hålla fast gärningsmannen efteråt. Men han tar sig loss och flyr till fots, säger Daniel Wikdahl.

”Har kört fast”

Trots flera vittnen, ett antal inringare och att folk varit i rörelse i området hade polisens våldtäktsutredning kört fast. Då sattes hoppet till att allmänheten skulle kunna identifiera den misstänkte gärningsman som polisen ringat in.

– Vi har hållit på och utrett detta sedan den 28 februari men kommer inte vidare. Det här är ett sista försök att få den här gärningsmannen identifierad, säger Daniel Wikdahl.

Den bild som polisen gick ut med fångades av en övervakningskamera på tunnelbanestationen Hallonbergen.

– Vi tror nog att någon ska kunna känna igen den här personen, säger Daniel Wikdahl.

Polisen: Personen identifierad

På torsdagen, en dag senare, meddelar polisen att mannen har kunnat identifieras.

”Utredningspersonalen är tacksamma för de tips som har lämnats in. Med hjälp av dessa har polisen kunnat identifiera personen” skriver polisen.

Följ ämnen i artikeln