Hade covid-19 på planet – låste in sig på toan i fem timmar

Publicerad 2021-12-31

Mitt under en flygresa började läraren Marisa Fotieo känna sig krasslig.

På toaletten visade det sig vara covid-19.

– Det fanns 150 personer på planet. Min största rädsla var att ge dem sjukdomen, säger hon till NBC News.

Flera internationella medier rapporterar om Marisa Fotieo, som under en flygresa från USA till Island började få ont i halsen. Hon gick till toaletten för att ta ett snabbtest för covid-19.

– Inom vad som kändes som sekunder var det två streck på testet (vilket indikerar att det var positivt), säger hon till NBC News.

De resterande fem timmarna av resan tillbringade hon inne på toaletten. Hon försågs med både mat och dryck av en av flygvärdinnorna.

Inne på toaletten gjorde hon även en video som blev viral på det sociala mediet ”TikTok”. Händelsen inträffade 21 december, och sedan dess har 4 miljoner människor sett hennes video.

Marisa Fotieo är från Michigan där hon arbetar som lärare. Hon uppger i en intervju med CNN att hon är fullvaccinerad och hade även tagit påfyllnadsdosen. Innan hon gick ombord på planet hade hon tagit två negativa PCR-test.

Väl framme i Reykjavik fick Marisa Fotieo sitta i 10 dagars karantän på sitt hotell. Där fortsatte hon att göra uppdateringar om sin resa på TikTok.