Kaos på E4 – resenären Anna släpade sin väska till Arlanda

Publicerad 2023-01-03

Totalstoppet på E4 fick flera taxiresenärer att lämna bilarna och gå till Arlanda flygplats.

Pianisten Anna Buchenhorst släpade sin rullväska över diken för att ta sig i tid till Operan i Wien.

– Jag såg en möjlighet att gå längs med den frusna vägen istället för att sitta i fyra timmar, säger hon.

Ett flertal trafikolyckor har orsakat totalstopp på E4 mellan Upplands Väsby och Rosersberg på tisdagsmorgonen. Enligt prognos öppnar E4 inte förrän klockan tolv.

Anna Buchenhorst, 53, berättar för Aftonbladet att hon var på väg till Arlanda för att flyga till sitt jobb på Operan i Wien då hon fastnade i en taxi på vägen.

– Jag skulle ha börjat spela klockan 10 och lyft med ett flyg klockan 06.35 i morse. Taxin kom klockan 05 men stannade tjugo minuter senare för olyckan. Vi blev ståendes i en hel timme, säger hon.

Istället för att vänta på att köerna skulle lätta bytte Anna Buchenhorst om till de skidkläder hon hade med sig i packningen.

”Var iskallt”

Liksom flera personer lämnade hon taxin med sitt bagage, en rullväska och en handväska, och började gå på vägen för att ta sig till Arlanda.

– Jag fick gå över ett dike, men E4 var helt tom. Flera av de som började gå var ungdomar. En del vände om, säger hon och fortsätter:

– Det var ju iskallt och min kille avrådde mig från att gå längs med E4:an. Det kom polisbilar, ambulanser och jag var rädd. Jag gick förbi äldre som satt i sina bilar och skakade på huvudet.

Fick ny flygbiljett

Efter några kilometer blev Anna Buchenhorst upplockad av en tjej som stannade i en Suv, berättar hon.

– Hon frågade mig om jag behövde skjuts till Arlanda och sa att man ska göra gott.

Anna Buchenhorst släpade sin rullväska över diken för att ta sig i tid till Operan i Wien.

Anna missade sitt flyg till Wien men fick en ny biljett från personalen på SAS kundservice.

Hur skulle du beskriva den här upplevelsen?

– Ja det naturligtvis väldigt obehagligt och halt. Det var en stor olycka och det är inte trevligt att se. Men jag såg en möjlighet att gå längs med den frusna vägen i stället för att sitta i fyra timmar, säger hon.

Följ ämnen i artikeln