Här hånar Trump reporterns sjukdom

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Donald Trump gör allt för attackera sina kritiker.

Nu senast hånade han en reporter genom att härma hans medfödda sjukdom:

– Stackars kille. Du borde se killen, sa Trump samtidigt som han viftade med armarna och höll ena handen framför bröstet som en klo.

Serge Kovaleski på New York Times.
Foto: GETTY IMAGE
Serge Kovaleski på New York Times.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump är i blåsväder igen. I tisdags hånade han New York Times reporter Serge Kovaleskis funktionshinder under ett möte med sina anhängare i South Carolina i USA.

Detta för att Kovaleski ifrågasatt honom.

”Inte vad jag minns”

Trump har nämligen den senaste veckan fortsatt att sprida islamofobiska påståenden och bland annat sagt att tusentals muslimer jublade samtidigt som World Trade Center förstördes under 11 september-attacken i New York 2001.

Och ingen mindre än Kovaleski ska vara uppgiftslämnaren. Han jobbade då på Washington Post och var en av författarna till en rapport där det påstods att myndigheterna fängslade och ifrågasatte ett antal personer som ska ha setts fira attackerna.

– Jag minns inte att någon säger att det fanns tusentals eller till och med hundratals människor som firar. Det var inte så som jag kan minnas, sa Kovaleski till CNN som motattack.

Har kronisk sjukdom

Samtidigt som Trump under tisdagens möte fortsatte att upprepa sin propaganda om tusentals muslimer så imiterade han reportern, som har den kroniska sjukdomen artrogrypos, som ger felställda leder:

– Nu säger den stackars killen. Du borde se killen. ”Ehh, jag vet inte vad jag sa. Jag minns inte", sa Trump under sitt tal – samtidigt som han viftade runt med sina armar och höll ena handen framför bröstet som en klo.

Kovaleski är dock inte förvånad:

– Den tråkiga är att det förvånar mig inte det minsta att Donald Trump skulle sjunka så lågt med tanke på hans meritlista, säger han till Washington Post.

Han backades även upp av New York Times som menade att händelsen var upprörande.

Trump har inte kommenterat den senaste kontroversen men däremot attackerat New York Times via Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE