Donald Trump och Michael Moore i Twitterbråk

Publicerad 2017-10-30

Donald Trump gav sig på sin kritiker Michael Moore och hävdade att den kände filmskaparen tvingats lägga ner sin Broadway-show eftersom den varit en ”TOTAL FLOPP”.

Moore svarade med en bild på en fullsatt salong och en ironisk blinkning till presidenten.

”Det såg ut så här varje kväll – fejkpublik! Väldigt sorgligt!”

Att Donald Trump är smått fixerad vid publiksiffror är känt sedan tidigare.

Med en dåres envishet hävdade han länge att publiken på hans egen installationsceremoni hade varit den största någonsin – trots att bilderna visade något helt annat.

Nu hävdar han att den kände filmskaparen Michael Moore tvingats lägga ner sin enmansföreställning "The terms of my surrender" på grund av vikande publiksiffror.

"Trots att det inte alls är presidentlikt måste jag säga att Slabbiga Michael Moores show på Broadway var en TOTAL FLOPP och tvingades lägga ner. Sorgligt!" skriver Trump på Twitter flera dagar efter den sista föreställningen.

Redan innan pjäsen hade premiär i somras var det dock klart att den bara skulle spelas i tolv veckor.

– Det är en humoristisk pjäs om ett land som just har valt en galning, sa Michael Moore om handlingen.

Filmskaparen, som tidigare gjort kända politiska dokumentärer som ”Fahrenheit 9/11” och ”Bowling for Columbine”, svarade Trump i en serie ironiska tweets där han av allt att döma parafraserat presidentens språkbruk.

”Mer belägg för att skådespelare hyrts in för att vara min publik på Belasco theatre. Det såg ut så här varje kväll – fejkpublik! Väldigt sorgligt!” skriver Michael Moore intill en bild på en fullsatt salong.

Följ ämnen i artikeln