Bröt sig in hos drottningen med armborst

Publicerad 2021-12-26

En okänd man bröt sig in på Windsor Castle när drottning Elizabeth firade jul.

Enligt uppgifter till Mail on Sunday ska mannen ha burit ett armborst.

Han greps på platsen.

Det blev en annorlunda jul för Storbritanniens drottning Elizabeth i år.

Med anledning av den höga smittspridningen av coronaviruset i Storbritannien tvingades drottningen ändra sina julplaner i sista stund.

För första gången firade hon jul ensam på Windsor Castle. Vanligtvis åker drottningen till sitt ”julslott” Sandringham Castle. I år blev det hennes första jul utan maken prins Philip som gick bort i april.

Drottning Elizabeth fick oväntat besök i samband med hennes årliga jultal på Windsor Castle.

Tidigt på juldagen kom larm om en beväpnad man som hade brutit sig in på Windsor Castle. Mannen tog sig in på ägorna med ett vapen, rapporterar Sky News.

Polisen har inte gått med vilket vapen det rör sig om men enligt uppgifter i Mail on Sunday ska mannen ha burit ett armborst.

Uppgifter: Använde repstege

Källor uppger för tidningen att han kan ha använt en repstege för att ta sig över ett stängsel.

Händelsen inträffade innan drottningen höll sitt jultal inne på Windsor Castle.

Polisen ska ha agerat snabbt, skriver The Sun och mannen lyckades aldrig ta sig in i någon byggnad. Mannen greps på platsen och ingen person kom till skada.

– Tidpunkten är ganska oroväckande då det var allmänt känt att drottningen skulle vara i Windsor under julen. Lyckligtvis kom den här killen aldrig nära henne eller några andra kungligheter, det kunde ha varit mycket värre, säger en källa från brittiska kungahuset till The Sun

Windsor Castle i England.