Döms till livstids fängelse för assistentmord

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2021-05-07

Hovrätten för Västra Sverige skärper domen mot kvinnan som dödade en assistentkollega och dömer henne till livstids fängelse. I tingsrätten sattes straffet till 18 år. Arkivbild.

Hovrätten skärper nu straffet mot en kvinna som dödade en assistentkollega i Trollhättan och dömer henne till livstids fängelse. I tingsrätten sattes straffet till 18 år.

Kvinnan i 40-årsåldern jobbade som personlig assistent i Trollhättan. En natt i september förra året tog hon sig in hos en brukare, dödade en kollega som fanns i lägenheten och tog brukarens kontokort.

Kollegan, en man i 30-årsåldern, dödades med minst åtta hugg eller stick. När han hittades hos brukaren fattade polisen snabbt misstanke om att han dödats av en kvinnlig kollega.

På en övervakningsfilm kunde polisen se hur kvinnan kort efter mordet tog ut pengar men hjälp av brukarens kontokort. Och på en annan film från en återvinningscentral kunde kvinnan ses slänga blodiga skor, strumpor och handskar. En rättsteknisk undersökning visar att blodet kom från den mördade mannen.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott men har under rättegången erkänt att hon under lång tid haft ekonomiska problem på grund av spelmissbruk.

Kvinnan döms samtidigt för annan brottslighet. Den avlidnes närstående tillerkänns genom domen skadestånd för det lidande de utsatts för genom mordet.