Flicka anhölls för Segevångsmordet – släpps

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En 16-årig flicka anhölls under onsdagen misstänkt för inblandning i mordet i Segevång i Malmö i början av december. Under onsdagseftermiddagen avfördes alla misstankar mot henne.

En 20-årig man sköts till döds på Segevång i Malmö den 5 december.
Foto: Johan Nilsson
En 20-årig man sköts till döds på Segevång i Malmö den 5 december.

En 16-årig flicka är anhölls misstänkt för inblandning i mordet på Segevång i Malmö där en 20-årig man hittades ihjälskjuten den 5 december.

Flickan släpptes dock samma eftermiddag. Då hade samtliga misstankar mot henne släppts och hon är helt avförd från utredningen.

– Det var aldrig min eller utredarnas mening att informationen om att hon frihetsberövats skulle komma till mediernas kännedom. Det beslutet togs självständigt av polisens presstjänst utan att kontrollera om uppgiften kunde lämnas ut. Jag beklagar det obehag som flickan och hennes familj kan ha utsatts för, säger kammaråklgare Hans Harding  i ett pressmeddelande.

Sedan i måndags sitter två män häktade , 19 och 21 år gamla, misstänkta för delaktighet i samma mord. 19-åringen dömdes nyligen till fängelse för ett våldsamt rån, men överklagade domen och har varit på fri fot i väntan på rättegången i hovrätten.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN