Försvarstopp släppt ur häkte – misstänks för koppleri

Av: Klas Widestrand, Matilda Wennerholm, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Den högt uppsatte försvarschef som suttit frihetsberövad misstänkt för koppleri har släppts ur häktet, skriver Dagens Juridik.

– Då kommer han inte att dömas för grovt koppleri, säger mannens försvarare Johan Eriksson.

Det var i mars som Polisens nationella operativa avdelning (NOA) och Säkerhetspolisen slog till mot försvarschefen och grep honom i hans villa i Stockholmsområdet.

Han misstänks för att vid ett stort antal tillfällen ha sålt sin sambo till ett flertal män.

Släppt på fri fot

I går släpptes han ur häktet.

”XX är på sannolika skäl misstänkt för koppleri mellan den 1 januari 2013 och den 31 december 2017. Det finns risk för att han avviker eller på annat sätt undandrar sig straff. Skälen för häktningen uppväger dock inte de intrång eller men som åtgärden innebär för XX. Tingsrätten häver därför häktningsbeslutet för XX”, skriver tingsrätten i sitt beslut, enligt Dagens Juridik.

Mannens advokat Johan Eriksson uppger för Aftonbladet att mannen var lättad över att få lämna häktet, men att man nu avvaktar domen.

Har nekat till brott

– Detta betyder inte något annat säkert än att han inte kommer att dömas för grovt koppleri. Om man är misstänkt för grovt koppleri innebär det obligatorisk häktning, vilket tingsrätten inte anser, säger Johan Eriksson.

Mannen har under förhör och i tingrätten nekat till brott.

– Han har en annan berättelse än den målsäganden har lämnat, och det är en del av det som tingsrätten har att ta ställning till, säger Johan Eriksson.

Dom faller 28 juni, enligt Dagens Juridik.

1 av 4 | Foto: TT NYHETSBYR≈N
Publicerad:

LÄS VIDARE