Skånetrafiken döper tåg efter Kim Wall

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Tom Wall
Kim Wall fanns med bland namnen när de nya Pågatågen presenterades.

På torsdagen presenterades 19 nya Pågatåg i Skåne. Samtliga döps efter ”skåningar som har gjort avtryck”. Kim Wall är en av dessa.

Skånetrafiken presenterade under torsdagen sina nya Pågatåg. Totalt är det 19 stycken som alla döpts efter skåningar som enligt företaget ”gjort avtryck”.

”De kriterier som Pågatågsnamnen väljs utifrån är att de ska vara personer med skånsk anknytning och som har haft betydelse för Skåne inom det område de har verkat”, skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Mamman: ”En stor ära”

De nya tågen har bland andra döpts efter Alice Timander och Hans Alfredson. Journalisten Kim Wall, som mördades sommaren 2017, är också ett av namnen. För Trelleborg Allehanda berättar Ingrid Wall, Kim Walls mamma, att det känns som en fin hyllning.

– Hon har åkt så oerhört mycket buss och tåg. Det är något som hon skulle sätta stort värde på. Det är fantastiskt fint och en stor ära. Och så är hon i så otroligt fint sällskap, säger Ingrid Wall till tidningen.

Hon hoppas att dotterns namn ska väcka nyfikenhet bland resenärerna.

– Vi vill att hennes minne ska hållas vid liv och detta är ett sätt. Jag blev väldigt glad när de hörde av sig. Jag blev inte helt förvånad men trodde att det skulle dröja längre innan det skulle bli aktuellt, säger Ingrid Wall.

Publicerad:

LÄS VIDARE