Bonusregn över Gekås personal – får dela på miljoner

Av: Klas Widestrand

Publicerad:
Bonusregn för personalen på Gekås.
Foto: Bertil Ericson / TT
Bonusregn för personalen på Gekås.

Personalen på varuhusjätten Gekås har anledning att fylla påskäggen extra mycket i år. De ska nämligen få dela på 20 miljoner bonuskronor efter att företaget lyckats bra med försäljningen 2018.

Många svenskar har under veckan fått ett välkommet ekonomiskt tillskott i form av skatteåterbäringen. För de anställda på varuhusjätten Gekås i Ullared väntar nu ytterligare en extra guldkant – lagom till påsk får de dela på 20 miljoner kronor i bonusar, något som Hallands Nyheter var först att rapportera om.

– Det är alla de som jobbar här som levererar så att de blir bra, och då är det kul att de får vara med och dela på kakan, säger Gekås vd, Boris Lennerhov, till GT.

Och med tanke på Gekås resultat är det kanske inte så konstigt att man kan kosta på sig att dela ut en extra slant. Enligt uppgifter från Hallands-Posten hade företaget förra året en omsättning på 5,4 miljarder och en vinst på 354 miljoner kronor före skatt.

Har fått bonusar sedan år 2000

Bonussystemet omfattar de som har en tillsvidareanställning eller har arbetat minst 800 timmar och de har tidigare fått mellan 10 000 och 15 000 kronor var.

Bonusarna har betalats ut sedan 2000 med undantag för 2017, då företaget inte nådde de uppsatta målen. Frågan är hur det blir med bonusarna under de kommande åren. Gekås befinner sig för närvarande i en investeringsfas och ska bland annat utöka sin butiksyta med 12 000 kvadratmeter till 2020.

Det innebär sannolikt att de ekonomiska resultaten blir något blygsammare framöver, tror Boris Lennerhov.

Publicerad:

LÄS VIDARE