Treåriga flickan hade legat död i dagar

TT

Uppdaterad 2020-08-06 | Publicerad 2020-03-11

Den treåriga flickan som hittades död i Norrköping i slutet av januari hade legat död några dagar när polis kom till lägenheten. Arkivbild.

Den treåriga flickan som hittades död i Norrköping i slutet av januari hade legat död i flera dagar när polis kom till lägenheten.

Nu mister mamman vårdnaden om flickans syskon.

Flickan omhändertogs när hon bara var några dagar gammal, men när hon var tre år återfick de biologiska föräldrarna vårdnaden. Tio månader senare, i slutet av januari i år, hittades hon död i lägenheten.

När polisen anlände var båda föräldrarna drogpåverkade, och i bostaden fanns även två syskon till flickan, skriver Folkbladet. Dessa ska ha befunnit sig i lägenheten under tiden som flickan legat död, vilket framgår av en dom från förvaltningsrätten som tidningen tagit del av.

Syskonen omhändertogs omedelbart enligt LVU. Domen handlar om detta tvångsomhändertagande, som mamman motsatt sig. Men rätten går på socialnämndens linje och bedömer att riskerna för barnen är för stora.

"Oavsett vilka omständigheter som lett till dotterns död, så har mamman uppvisat mycket omfattande brister i omsorgen om sina barn. De omständigheter under vilka flickan hittats och att de andra barnen under flera dagars tid befunnit sig i samma bostad som sin avlidna syster kan enligt rättens mening inte resultera i någon annan bedömning", skriver domstolen.

Mamman är misstänkt för grovt vållande till annans död. Hon förnekar brott. Flickans pappa avled i häktet i februari. Misstankarna mot honom är avskrivna.

Följ ämnen i artikeln