Polisens drag vid kvällens match

Av: Felix Blom

Publicerad:
Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klockan 19 ikväll är det Europa leauge-avspark mellan Malmö FF och Wolfsburg på Eleda stadion i Malmö.

Polisen bedömer matchen som en särskild händelse och bemannar upp för att klara eventuella otrevligheter.

Under kvällen kommer, utöver de mänskliga poliserna, även drönare att patrullera.

Tusentals tillresta fans väntas dyka upp. För att få en extra bra inblick i publikströmningarna kommer polisens drönare att bevaka området runt stadion. Den extra bevakningen innebär inte att polisen räknar med bråk, utan man bara vara på den säkra sidan.

− De två lagen som möts i Malmö har båda många supportrar som vill heja fram sitt lag. Vi både tror och hoppas att det blir en folkfest men är förberedda om ordningsstörningar uppkommer säger polisens kommenderingschef Anders Wiberg.

Bengalbrännare

Matchen har föranletts av en dialog mellan polisen, de bägge klubbarna och arrangören, menar Anders Wiberg. De kommer tillsammans att arbeta hårt med att avlägsna folk som inte har på matchen att göra. Polisen kommer att anmäla bengalbrännare och arrangören kommer att hålla koll på de som är portade från arenan.

– Tillträdesförbudet är ett av våra viktigaste verktyg för att få bort otillåten pyroteknik från läktarna. Vi har tagit stora kliv i frågan under det senaste året och kommer att fortsätta driva det arbetet, säger Anders Wiberg.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN