Live

Aftonbladet Direkt

 • Fastnålat inlägg

  Brand i flerfamiljshus

  18 sept 2023
  Nelly Kronstrand

  Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Filipstad.

  Polisen är på plats tillsammans med räddningstjänsten.

  Det finns i nuläget inga uppgifter om någon skadats i samband med branden.

  Uppdatering 22:07: Branden är släckt. Ingen person har kommit till skada.

  Polisen utreder nu hur branden uppstått.

TRE NYHETER DU INTE FÅR MISSA
 • TT
  17 min

  Aktieägarna godkänner Musks superlön

  Teslas aktieägare har röstat ja till Elon Musks superlön. Arkivbild.
  Teslas aktieägare har röstat ja till Elon Musks superlön. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

  En av världens rikaste män får som han vill. Teslas aktieägare har godkänt vd:n Elon Musks omstridda ersättningspaket i hundramiljardersklassen.

  Tesla har lobbat hårt för att få grönt ljus för superlönen, bland annat i inlägg på den Musk-ägda plattformen X.

  Och redan inför torsdagens stämma meddelade Musk att han med ”bred marginal” fått aktieägarnas stöd. Det kunde vid 23-tiden svensk tid bekräftas på stämman.

  Det handlar om ett ersättningspaket, med aktuell aktiekurs värt omkring 500 miljarder kronor, som ägaren och vd:n Musk fick 2018. En domstol underkände senare paketet – varpå det blev en fråga för aktieägarna.

  Aktieägarnas ja innebär inte att Musk omedelbart kan lägga vantarna på pengarna. Men det ger honom och Tesla självförtroende i den fortsatta processen för att upphäva domstolsbesl

 • Martin Palmborg
  06.22

  Trafikolycka på E20 – flera fordon inblandade

  Vid sex-tiden på fredagsmorgonen inträffade en trafikolycka strax norr om Skara, rapporterar P4 Jönköping.

  Det ska vara flera fordon inblandade och skadeläget är fortfarande okänt.

  Räddningstjänsten har ryckt ut till platsen. Vägen är avstängd och det finns ingen prognos när trafiken kan rulla på som vanligt igen.

 • Martin Palmborg
  05.22

  Mordförsök i Uddevalla – sköt in i lägenhet

  Vid klockan 02.41 natten mot fredag larmades polisen till en lägenhet i Uddevalla.

  – Det är boende som hör smällar och vi kan konstatera att det är någon som skjutit genom ett fönster när vi kommer dit, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

  Det befann sig personer i bostaden, men ingen skadades fysiskt.

  Platsen har spärrats av.

  – Vi håller avspärrningar i väntan på tekniker, säger Göran Carlbom.

  Under fredagsmorgonen har polisen hållit förhör med boende, men ingen misstänkt har gripits.

  Händelsen utreds nu som mordförsök och grovt vapenbrott.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  04.36

  Gick 160 mil för att se fotbolls-EM

  Skotska Craig Ferguson, 20, har gått 1 600 kilometer från Skottland till Tyskland för att se EM i fotboll, rapporterar Daily Mail.

  På torsdagen kom han fram till fots i München och kunde ansluta till övriga skottska fotbollsfans – de så kallade ”Tartan Army”. Ferguson har genom vandringen samlat in 50 000 pund till en skotsk välgörenhet mot självmord hos män.

  För sin insats blev han belönad med en biljett till öppningsmatchen mot Tyskland på fredagen av en EM-sponsor.

  – Det var bara adrenalin som bar mig över mållinjen. Jag skulle ljuga om jag sa att detta inte har varit det svåraste jag någonsin gjort, säger Ferguson till Daily Mail.

 • TT
  04.24

  Cannabisbrist på exklusiva ön – skeppas in

  Den exklusiva ön Martha's Vineyard i USA har hotats av cannabisbrist.

  Nu ska det lösas genom att drogen, som är laglig i delstaten Massachusetts, ska skeppas in i speciella båtar.

  På Martha's Vineyard finns fler än 230 registrerade användare av medicinsk marijuana – och tusentals rekreationsanvändare. Men den exklusiva ön har under våren brottats med cannabisbrist, trots att delstaten Massachusetts legaliserade användning för över sju år sedan.

  Läs mer här.

 • TT
  04.09

  En död i israeliska anfall i Libanon

  En kvinna har dött och flera personer har skadats i ett israeliskt raketanfall i södra Libanon, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå.

  Enligt lokala medier träffades ett bostadshus i attacken och flera personer, däribland kvinnor och barn, fördes till sjukhus.

  Israel och Iranstödda Hizbollah har nästan dagligen beskjutit varandra sedan Gazakriget inleddes till följd av Hamas attack mot Israel i oktober – men de senaste dagarna har attackerna eskalerat.

  I tisdags dödades en högt uppsatt befälhavare inom Hizbollah i en israelisk flygräd i södra Libanon. På onsdagen sköts enligt israeliska medier drygt 200 raketer mot landet, i vad som beskrivs som Hizbollahs mest omfattande raketanfall mot Israel sedan kriget inleddes, och på torsdagen riktades en ny våg av raketanfall mot israeliska militärbaser.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  03.52

  35 triathleter ”svårt sjuka” i Themsen

  I söndags gick Royal Windsor Triathlon i Berkshire av stapeln. För minst 35 av deltagarna blev simningen i floden Themsen en sjuklig historia, rapporterar The Independent.

  Will Parry berättar för tidningen att han blev ”helt illamående” och yr och var tvungen att lämna ett arbetsmöte dagen efter för att kräkas.

  21-åriga Rebecca Norman från Reading var tvungen att åka till akuten 24 timmar efter loppet.

  – Jag kräktes upp blod, kände mig svimfärdig, hade feber, utmattning och de värsta magkramper jag någonsin upplevt, säger hon till tidningen.

  Företaget med ansvar för vattenkvalitén i floden, Thames Water, hävdar att tävlingsdeltagarnas sjukdomar inte berodde på vattnet i floden.

 • TT
  03.32

  Skulle påbörja fängelsestraff – nekades

  En man skulle inställa sig för ett fängelsestraff i Botkyrka söder om Stockholm. Men det tog snabbt stopp, rapporterar Dagens Juridik.

  Mannen nekades nämligen en plats eftersom det redan var fullbelagt.

  Nu får Kriminalvården och fängelset, Asptuna, kritik från Justitieombudsmannen (JO) eftersom de inte får neka någon att avtjäna sitt straff på grund av hög beläggning eller till och med överbeläggningar, skriver de i beslutet.

  Kriminalvården menar att det uppstod ett missförstånd mellan tjänstemän.

 • TT
  02.58

  Knarkgäng hotar tropiska fåglar

  På flykt undan rättvisan drar sig knarksmugglare allt längre in i några av planetens mest avlägsna skogar, med potentiellt ödesdigra konsekvenser för fågellivet, rapporterar The Guardian.

  Forskare varnar för att två tredjedelar av de områden som är viktigast för skogsfåglar i Centralamerika står inför ökade risker till följd av den illegala droghandeln.

  Smugglarna bygger landningsbanor och vägar för att flytta varor. Men de skövlar också skog för att tvätta pengar genom boskapsskötsel och kontrollera territorium, enligt studien som är publicerad i Nature Sustainability.

  15–30 procent av den den årliga avskogningen i Nicaragua, Honduras och Guatemala kan kopplas till förflyttning av kokain, enligt studien, som bygger analys på satellitdata.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  01.33

  Avokadobonde hittade 100 miljoner år gammal flygödla

  En ny art av flygödlor har upptäckts av en avokadobonde i Australien, rapporterar CNN.

  Kevin Petersen, som är amatörpaleontolog på fritiden, grävde fram fossilerna i västra Queensland 2021. Nu har de identifierats som Haliskia peterseni – en ny art av flygödlor.

  "Med ett vingspann på ungefär 4,6 meter skulle Haliskia ha varit ett skräckinjagande rovdjur för ungefär 100 miljoner år sedan när mycket av centrala västra Queensland var under vatten, täckt av ett enormt inlandshav och positionerat ungefär där Victorias södra kustlinje är idag”, skriver Curtin University i Perth enligt CNN.

 • TT
  00.51

  Hittade på diagnoser – anmäls

  En hyrläkare som i höstas jobbade sex veckor på en vårdcentral i mellersta Sverige anmäls till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) – sedan han bland annat ställt diagnoser som inte finns, skriver Läkartidningen.

  När den ordinarie läkaren kom tillbaka uppmärksammades en rad avvikelser, och medicinska sekreterare reagerade även på att de inte kände igen diagnoser i hans diktat.

  I anmälan står det att läkaren inte arbetat utifrån vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet samt visat tecken på bristande kompetens.

  Läkaren befaras enligt anmälan utgöra en fara för patientsäkerheten.

  Inga patienter rapporteras ha drabbats av allvarligare vårdskador.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  i går23.52

  Man knivskuren i Eslöv

  Insatsstyrkan är på plats.
  Insatsstyrkan är på plats. Foto: Mikael Nilsson

  En man i 20-årsåldern har blivit knivskuren i Eslöv, rapporterar Sydsvenskan.

  Personen har förts till sjukhus med ambulans.

  Insatsstyrkan syns till på platsen.

  Läs mer i Aftonbladets artikel.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  i går23.18

  Godkänner enorma ersättningen till Musk

  Omröstningen om Elon Musks gigantiska ersättning i form av aktier i Tesla är klar. Aktieägarna röstar ja, rapporterar flera internationella medier.

  Musk har tidigare blivit lovad ett ersättningspaket på aktier till ett värde av 50 miljarder dollar.

  Läs mer i Aftonbladets artikel.

 • Elliot Morseth Edvinsson
  i går22.47

  Hostade ”covid” i polisens ansikte

  En man i 25-årsåldern påstod att han hade covid-19 och hostade sedan en polis i ansiktet.

  – Det var en taktik från min sida, jag ville inte att de skulle gripa mig, har Uddevallabon sagt i polisförhör enligt Bohusläningen.

  Mannen var berusad och blev omhändertagen av polis i Göteborg våren 2021. Då han inte ville följa med till polisstationen försökte han att hosta sig ur situationen. Det lyckades inte – mannen döms nu för ofredande, rapporterar Bohusläningen.

 • TT
  i går21.04

  Greps beväpnad på väg till ambassad – åtalas

  Polisavspärrningar efter att skott avlossats i närheten av Israels ambassad på Östermalm i Stockholm den 17 maj – dagen efter det att en 15-åring gripits beväpnad på väg mot ambassaden.
  Polisavspärrningar efter att skott avlossats i närheten av Israels ambassad på Östermalm i Stockholm den 17 maj – dagen efter det att en 15-åring gripits beväpnad på väg mot ambassaden. Foto: Henrik Montgomery/TT

  En 15-årig pojke åtalas misstänkt för grovt vapenbrott efter att ha gripits beväpnad med en skarpladdad pistol i en taxi på väg mot Israels ambassad, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

  Gripandet skedde den 16 maj i Tyresö söder om Stockholm.

  – Han har inte velat uttala sig någonting under förundersökningen, säger åklagare Rasmus Öman till radion.

  Pojken har enligt polisen skrivit att han ”skulle göra vad som helst för det här jobbet”. Den okände ska ha gett instruktioner om hur 15-åringen först skulle ta en taxi för att hämta vapnet – och sedan invänta en andra som skulle ta honom till ambassaden. 

Fråga oss

 

Ställ dina frågor till redaktionen här!

 • onsdag13.24

  Flygolycka Wien

  Bo Göran Birnbo

  Hej Bo Göran! Jag antar nu att vi tänker på samma sak och att du inte hittar artikeln på sajten. Vi har skrivit om den läskiga olyckan här.

  Jennifer Snårbacka
 • tisdag20.52

  Har flygplatsen på Palma öppnat igen?

  Malin

  Ja, precis. Den höll stängt en stund men är nu öppen igen. Läs mer här.

  Alex Rodriguez
 • måndag19.11

  Tack för den eminenta Valkompisen! Ett mycket bra komplement. Jättebrabra med så snabba svar. Hoppas få se honom igen i andra sammanhang framöver! 😀

  Ninna

  Tack för att du testat Valkompisen! Det är inte alls omöjligt att hen får nya uppgifter framöver. Tills dess kan man fortsätta ställa frågor om vad som händer med EU nu, här!

  Martin Schori
 • 7 juni19.34

  Kan ni inte vara lite mer specifika när ni säger att någonting har hänt i tex södra Stockholm Stockholm var mer specifika angående platsen man förstår inte vart det är södra Stockholm Stockholm ni pratar om, vilket område. Ni måste vara mer tydliga när ni skriver.

  Maya

  Hej Maya! Ibland kan vi faktiskt inte skriva ut exakt plats och det beror på flera olika saker. T.e.x om en person har hittats död men anhöriga inte underlättats, då vill inte vi riskera att komma med ett dödsbesked genom att skriva för detaljerat.

  Linnea Digerstedt
 • 6 juni18.03

  En fråga om vårdstrejken relaterad till er artikel om höggravida Victorija. För mig känns just förlossning och BB-vård som extremt samhällsviktiga yrken. Vad jag förstått så finns det minst två saker i strejkrätten som väl borde göra att sådana avdelningar inte får strejka? Region Skåne uttalar sig att kvinnor och barn kan dö. Varför har de inte lagt frågan till den nämnd som avgör om det är samhällskritiskt då? Jag kan förstå att man skjuter på planerade ingrepp men en kvinna kan inte knipa till strejken är över?!

  Tessan

  Hej,

  Region Skåne anser att strejken är en samhällsfarlig stridsåtgärd. De har därför begärt att Vårdförbundet ska ta tillbaka strejkvarslet.

  Alex Rodriguez

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar – från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.